Πικάντικες γαρίδες σαγανάκι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά

18 φρέσκιες μεγάλες γαρίδες
400 γραμ. (1 κουτί) ντομάτα ψιλοκομμένη
8 ντοματίνια πομοντόρια κομμένα στη μέση (προεραιτικά)
1 λεπτό πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης (ή και πράσινη) κομμένη σε ροδέλες
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, με τα σπόρια της, (ή ½ κ.γ. μπούκοβο)
1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά τεράγωνα 2Χ2 εκ.
100 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

1. Καθαρίζετε τις γαρίδες: Κρατώντας κάθε γαρίδα στο ένα χέρι, κάνετε με μυτερό, κοφτερό μαχαίρι μια σχισμή στο κέλυφος στη πλευρά της κοιλιάς, από την ουρά μέχρι το κεφάλι και βγάζετε εννιαίο το κέλυφος του σώματος (κάτι σαν να γδύνετε τη γαρίδα). Στη συνέχεια, αφαιρείτε το μαύρο νεύρο που βρίσκεται στη κοιλιά και αμέσως μετά τη μαύρη γραμμή που βρίσκεται στη ράχη, με το μαχαίρι και το δάκτυλο.

2. Ετοιμάζετε το σαγανάκι: Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το πράσο, την πιπεριά Φλωρίνης και την καυτερή πιπεριά με το λάδι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη τομάτα και τα πομοντόρια και αφού πάρουν βράση για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και τον μισό κόλιανδρο. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 7-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό. Τότε ρίχνετε τη φέτα και μαγειρεύετε άλλα 4 λεπτά μέχρι να αρχίζει να λιώνει.

Βάζετε τις γαρίδες και τις αφήνετε να ψηθούν κατά μέγιστο 2 λεπτά από τη μία πλευρά, τις γυρνάτε με λαβίδα και ψήνετε άλλα 2 λεπτά από την άλλη. Προσοχή, όχι παραπάνω γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν και θα χάσουν τη φρεσκάδα τους. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, κλείνετε τη φωτιά.

3. Σερβίρισμα: Αφήνετε το σαγανάκι για 1-2 λεπτά να δέσει και το σερβίρετε ζεστό, προσθέτοντας κατά βούληση φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν θα έχετε φάει ποτέ καλύτερο σαγανάκι…

 

 

Συνταγή: Caruso.gr

Share.

Comments are closed.