Ντανιέλε Μπαρέζι, ένας γλύπτης φρούτων και λαχανικών!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ντανιέλε Μπαρέζι (Daniele Barresi) δεν ήξερε ότι, πριν από επτά χρόνια, είχε ραντεβού σε ένα γαμήλιο πάρτι με τη γλυπτική φρούτων και λαχανικών. «Από εκείνη την ημέρα, άρχισα να αναζητώ περισσότερες πληροφορίες και ξεκίνησα με ένα μήλο. Μέρα τη μέρα, κολοκύθα την κολοκύθα, συνειδητοποίησα ότι είχε έρθει ο καιρός να συμμετάσχω σ’ έναν διαγωνισμό για να δω τι σκέφτονται οι κριτές κι ο κόσμος για τη δουλειά μου» εξομολογείται ο 26χρονος Ιταλός.

Με έναν συνδυασμό ταϊλανδέζικων τεχνικών, κεντήματος και δικού του στυλ, ο Ντανιέλε έχει φτάσει, σήμερα, να έχει ένα πορτοφόλιο εντυπωσιακών «γλυπτών». Με βάση, αβοκάντο, καρπούζι, μπανάνα, μπρόκολο, πεπόνι.

 

 

 

 

Χάλκινο μετάλλιο, στον πρώτο διαγωνισμό που συμμετείχε (στην Ιταλία). Χρυσό, τον επόμενο χρόνο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – ναι, υπάρχει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γλυπτικής Φρούτων – στη Βασιλεία της Ελβετίας. Έναν χρόνο αργότερα, πάλι χρυσό, στο Λουξεμβούργο αυτή τη φορά. Αργότερα, στην Ταϊβάν, ήταν ανάμεσα στους κριτές, πλέον.

Σήμερα, εργάζεται ως σεφ ζαχαροπλαστικής στο Σίδνεϊ. «Λαξεύει» φρούτα για να διακοσμεί πάστες και τούρτες. Περί τους 100.000 θαυμαστές του παρακολουθούν, στο Facebook και το Instagram, τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του.
Όχι άδικα.

Share.

Comments are closed.