Μπρουσκέτες με αυγό, σπανάκι και πιπεριά φλωρίνης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά

Για το λάδι βασιλικού

200 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

Για τις μπρουσκέτες

Μαγιονέζα
2 μεγάλες φέτες μαύρο ψωμί πολύσπορο, κομμένες στην μέση
4 φέτες τσένταρ
150 γρ. φρέσκο σπανάκι baby
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
4 αυγά βραστά σφιχτά
60-80 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για το λάδι βασιλικού

Στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τα φύλλα βασιλικού και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά τα φύλλα. Περίπου για 1 λεπτό.

Προσοχή! Αν τα χτυπήσουμε πολύ θα ανεβάσει το μείγμα θερμοκρασία και θα μαυρίσει το λάδι. Αν τα χτυπήσουμε λίγο δε θα αποδώσει ο βασιλικός τα αρώματά του στο λάδι.

Στραγγίζουμε το λάδι σε ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι (ή τουλουπάνι). Αυτή η διαδικασία μπορεί να μας πάρει μέχρι και 2 ώρες.

Το λάδι που πήραμε, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο 5 λεπτά νωρίτερα.

Για τις μπρουσκέτες

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά

Προσθέτουμε στο τηγάνι μια κουταλιά του γλυκού από το βούτυρο

Το αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε 2 φέτες ψωμί

Φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα

Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες φέτες

Παράλληλα τοποθετούμε ακόμα ένα βαθύ τηγανάκι στη φωτιά

Βάζουμε μπόλικο λάδι τηγανίσματος και αφήνουμε να φτάσει στους 180° C

Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία ρίχνουμε τα αυγά καθαρισμένα και ολόκληρα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
(Ναι, τηγανίζουμε τα βρασμένα αυγά, μην σας κάνει εντύπωση)

Αφήνουμε στην άκρη.

Απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού στον πάγκο εργασίας

Σε κάθε φέτα αλείφουμε από την πάνω πλευρά μια κουταλιά του γλυκού από τη μαγιονέζα, από πάνω τοποθετούμε μια φέτα τσένταρ, σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης

Τελειώνουμε στολίζοντας με τα αυγά μας κομμένα στην μέση.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λάδι αρωματικό βασιλικού

 

Συνταγή του Άκη Πετρετζικη

Share.

Comments are closed.