Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά

2 σκ. σκόρδο
80 ml ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό κότας
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
5-6 κλ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
χυμό και ξύσμα από 2-3 λεμόνια
1 ½ κιλό πατάτες
1 κοτόπουλο (1 ½ κιλό)

Διαδικασία

Σε ένα γουδί ή στον κάδο του μούλτι χτυπάμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον κύβο, τη ρίγανη, το μέλι, τν μουστάρδα, το φρέσκο θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στη γάστρα.

Προθέτουμε το 1/3 της μαρινάδας που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε και το κοτόπουλο στη γάστρα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα 2/3 της μαρινάδας και το αλείφουμε καλά.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ½ ώρα με το καπάκι.

Μετά από 1 ½ ώρα αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε για ακόμα 1 ώρα στους 170° C.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Share.

Comments are closed.