Κλαμπ Σάντουιτς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά

Για το κοτόπουλο

1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κλ. δενδρολίβανο
2 κλ. ρίγανη
5 κλ. θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. βούτυρο

Για το κλαμπ σάντουιτς

4 φέτες μπέικον καπνιστό
2 αυγά
6 φέτες ψωμί του τοστ
3 κ.σ. μαγιονέζα
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή
2 φύλλα μαρουλιού
1 ντομάτα κομμένη σε κάθετες στρογγυλές φέτες

Για το σερβίρισμα

4 πατάτες
αλάτι χοντρό
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
4 κλωνάρια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Για το κοτόπουλο

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά.
Προσθέτουμε στο κοτόπουλο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και περιμένουμε να πάρουν χρώμα και οι δύο πλευρές. Aνακατεύουμε ελαφρά.
Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα κλαδάκια από τα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο).
Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο και το βούτυρο μέσα στο τηγάνι να κάψει.
Μεταφέρουμε το κοτόπoυλο στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το κόβουμε σε πλάγιες κάθετες φέτες πάχους 2 εκ.

Για το κλαμπ σάντουιτς

Καθαρίζουμε με χαρτί το τηγάνι που είχαμε βάλει το κοτόπουλο και βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τις φέτες ψωμί στο τηγάνι ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμες καθαρίζουμε πάλι το τηγάνι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά.
Βάζουμε το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Μόλις κάψει αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά μας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη (τα αυγά θα γίνουν μόνα τους).

Για τις τηγανητές πατάτες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες μας.
Σε ένα ταψί φούρνου ρίχνουμε χοντρό αλάτι μέχρι να καλύψει τον πάτο του.
Προσθέτουμε μέσα τις πατάτες ολόκληρες. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.
Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 20 λεπτά.
Τρίβουμε τις πατάτες με τα χέρια μας να φύγει το επιπλέον αλάτι.
Μεταφέρουμε σε ένα ξυλό κοπής και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Πρώτα τις κόβουμε στη μέση και μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 3 μικρότερα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και περιμένουμε να κάψει καλά.
Μόλις είναι έτοιμο, προσεχτικά τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο λάδι.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Ψιλοκόβουμε δεντρολίβανο.
Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Με την αράχνη αφαιρούμε τις πατάτες και έτσι όπως είναι καυτές τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε ζεστές.

Για την συναρμολόγηση

Απλώνουμε λίγη μαγιονέζα στην επιφάνεια κάθε φέτας ψωμιού και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Στην πρώτη φέτα ψωμιού προσθέτουμε: 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, 1 αυγό και 2 φέτες μπέικον.
Στη δεύτερη φέτα ψωμιού προσθέτουμε: 1 φέτα τυρί, 1 φέτα ζαμπόν, το κοτόπουλο, το μαρούλι, την τομάτα, αλάτι και πιπέρι.
Τη δευτερη φέτα ψωμιού την τοποθετούμε πάνω στην πρώτη φέτα ψωμιού, την τρίτη από πάνω κι έχουμε έτοιμο το πρώτο μας club sandwich.
Επαναλβάνουμε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες του τοστ έτσι ώστε να πάρουμε 2 club sandwich.
Τα κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι στα 4 έτσι ώστε να πάρουμε 4 τριγωνάκια.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

Share.

Comments are closed.