Γεύσεις χωρίς …σύνορα σ’ένα διαφορετικό εστιατόριο στην «καρδιά» της Βιέννης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ένα διαφορετικό εστιατόριο στην «καρδιά» της Βιέννης

Περπατώντας στην οδό Wipplingerstraβe της Βιέννης, μία φωτεινή επιγραφή στη βιτρίνα καταστήματος, στον αριθμό 29, προσελκύει τα βλέμματα των περαστικών. Δύο ενωμένα χέρια από neon και οι λέξεις “habibi” και “hawara” (φίλος στα αραβικά και την αυστριακή “ντοπιολαλιά” αντίστοιχα), καλωσορίζουν τον επισκέπτη σ’ένα διαφορετικό εστιατόριο στην “καρδιά” της αυστριακής πρωτεύουσας. Πρόκειται για το πρώτο εστιατόριο στη Βιέννη που λειτουργεί από ανθρώπους που δραπέτευσαν από τα δεινά του πολέμου και απευθύνεται σε Αυστριακούς- και όχι μόνο.

«Μπορείς να είσαι είτε μέρος της λύσης, είτε μέρος του προβλήματος. Εμείς αποφασίσαμε το πρώτο», λένε μέλη της ομάδας που έδωσε “σάρκα και οστά” σ’ένα εγχείρημα, που στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα σε πρόσφυγες να σταθούν στα πόδια τους και να γίνουν οι ίδιοι αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι- επιχειρηματίες.

«Η πρωτοβουλία έλαβε “σάρκα και οστά” τον Μάιο του 2016, με στόχο την αρμονική ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία και δη στον επαγγελματικό τομέα. Να τους δοθεί, δηλαδή, η δυνατότητα να προετοιμαστούν ώστε, κάποια στιγμή, να μπορέσουν να αναπτύξουν ανεξάρτητη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αυστρία», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ερνστ, μέλος της πρωτοβουλίας.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Share.

Comments are closed.