Αυγά scrambled με σολομό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά

Για τα αυγά

75 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

μπριός
150 γρ. καπνιστό σολομό σε φέτες
φρέσκο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα.

Όταν βράσει η κρέμα (όταν βγάλει φουσκάλες), ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ για τα επόμενα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά (προσοχή να μην τα παραψήσουμε). Θέλουμε να μοιάζουν λίγο άψητα όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά.

Στο τέλος προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, το βούτυρο, σχοινόπρασο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Σερβίρουμε με τα φρυγανισμένα brioche και τον σολομό. Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Share.

Comments are closed.