Αβγά με πατάτες και μπέικον στο τηγάνι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά

900 γρ. πατάτες, σε κύβους

230 γρ. μπέικον

1 πράσινη, πιπεριά, κομμένη

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη

1 κρεμμύδι, κομμένο

2 φλ. μανιτάρια, κομμένα

3 φλ. γραβιέρα, ψιλοτριμμένη

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

8 αβγά

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό.

Ρίχνουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε ώστε να μη δυαλύονται.

Σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

Κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και γυρίζουμε μέχρι λιώσει το τυρί.

Σπάμε τα αβγά στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μοιράζουμε τις πατάτες σε 4 πιάτα και σερβίρουμε με 2 τηγανητά αβγά ανά μερίδα.

Share.

Comments are closed.