Τι είδαμε στο ντεμπούτο του Kim Jones για τον οίκο Dior στο Παρίσι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την πρώτη και αναμενόμενη συλλογή του για τον οίκο Christian Dior παρουσίασε χθες το απογευμα ο Βρετανός σχεδιαστής Kim Jones.

Ο Kim Jones, που βρέθηκε πρόσφατα στο τιμόνι του οίκου ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior Men (άλλαξε το «Homme» που υπήρχε στο όνομα του εμπορικού σήματος όταν ξεκίνησε τον Μάρτιο), παρουσίασε μία συλλογή που βασίζεται στην προσωπική ζωή του κ. Dior, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον άνθρωπο που ίδρυσε το γνωστό εμπορικό σήμα το 1946.

Σε ένα αφιέρωμα στον Dior αλλα και στην δική του κληρονομιά, ο Jones κάλεσε τον Πρίγκιπα Νικολάι της Δανίας να ανοίξει το show. «Είμαι μισός Δανός και ο κ. Dior είχε πάντα κάτι βασιλικό και έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να ανοίξω με έναν πρίγκιπα – αρκετά λαμπερό έτσι δεν είναι;»

Ο Jones αν και είναι στον γαλλικό οίκο μόνο τρεις μήνες, μετά την αποχώρησή του από τον Louis Vuitton τον Ιανουάριο, παραδέχεται ότι δεν είχε πολύ χρόνο να σκάψει βαθιά στα αρχεία του οίκου για να ερμηνεύσει την πορεία του εμπορικού σήματος. Τα στοιχεία στα οποία επικεντρώνεται σε αυτή την πρώτη συλλογή, ωστόσο, αντηχούν στους λάτρεις του οίκου. Τα σχέδια Toile du jouy από την ταπετσαρία της πρώτης boutique Dior χρησιμοποιήθηκαν σε ζακάρ και δέρματα, τα βοτανικά εμβλήματα αναφέρόντουσαν στην αγάπη του Dior για την κηπουρική. Ένα νέο σακάκι με την ονομασία ‘The Tailleur Oblique’ σχεδιάστηκε για να τυλίγει το σώμα, εμπνευσμένο απο τα ασύμμετρα φορέματα της συλλογής Christian Dior’s Autumn Winter 1950. Οι ροζ και γκρι, αποχρώσεις που είναι συνώνυμες με το εμπορικό σήμα, χρησιμοποιήθηκαν παντού.

Στο τέλος του show είδαμε και κάποια κομμάτια σε μαύρη απόχρωση, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τον Jones, ωστόσο κράτησε ικανοποιημένους του φανατικούς του Dior Homme.

Δύο εβδομάδες πριν από το ντεμπούτο του στο Σάββατο, ο 44χρονος Jones βρισκόταν στο Λονδίνο υποστηρίζοντας τους φίλους Edward Crutchley και David Beckham στο show τους στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου. (Ο Beckham ήταν ο πρώτος που φορούσε μία από τις δημιουργίες του Jones για τον Dior, στον βασιλικό γάμο του περασμένου μήνα).

Λόγω της έναρξης στις 5μμ, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 5.50μμ. Αυτό οφειλόταν κυρίως στις κλιμακωτές αφίξεις πολλών φίλων και υποστηρικτών του Jones. Η Rita Ora ήταν μια από τις πρώτες αφίξεις το κυκλικό χώρο του show, στο κέντρο του οποίου υπήρχε μία τεράστια κατασκευη απο λουλούδια που δημιουργήθηκε ειδικά για την παράσταση από τον καλλιτέχνη KAWS.

Στη συνέχεια υπήρχαν οι Skepta, Lily Allen, Virgil Abloh, Bella Hadid, Karl Lagerfeld, Takashi Murakami και A $ AP Rocky. Το τελευταίο κύμα των αφίξεων έφθασε σε crescendo όταν η Naomi Campbell εμφανίστηκε με τον Lenny Kravitz , ακολουθούμενη στενά από την Kate Moss και τον Robert Pattinson. Η Winnie Harlow έκανε επίσης μια καθυστερημένη εμφάνιση.

Λίγες εβδομάδες πριν από το show , ο Jones είχε δηλώσει “θα το αγαπήσετε”: μια σίγουρη δήλωση σχετικά με μια συλλογή που βρίσκεται μέσα σε ένα σαββατοκύριακο γεμάτο απο ανδρικά show. Αλλά, όπως πάντα, δεν έκανε λάθος.

Share.

Comments are closed.