8 σεβαλιέ που δεν χρειάζεται να είσαι γαλαζοαίματος, ράπερ ή μαφιόζος για να τα φορέσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα δαχτυλίδια γενικά έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους ανά τους αιώνες και αποτελούν το απόλυτο αξεσουάρ στη ανδρική γκαρνταρόμπα. Σήμερα πολλοί είναι οι άντρες που επιλέγουν να φορέσουν ένα signet δαχτυλίδι ή σεβαλιέ, το οποίο φοριέται στο μικρό δάχτυλο του χεριού.

Ιστορικά, οι ευγενείς, οι βασιλείς, οι πλούσιοι, και γενικά οι σημαντικές προσωπικότητες, συνήθιζαν να φορούν ένα signet δαχτυλίδι είτε στον δείκτη ή στο μικρό δάχτυλο. Το signet δαχτυλίδι (γνωστό και ως δαχτυλίδι σφραγίδα) χρησιμοποιούνταν ως επίσημη σφραγίδα, απόδειξη τίτλου ευγενείας, οικόσημο, και αποδεικτικό ότι ένα γράμμα/επιστολή έφτανε στον παραλήπτη χωρίς να έχει ανοιχθεί (σε αυτή την περίπτωση έριχναν λιωμένο κερί στο άνοιγμα της διπλωμένης επιστολής και πίεζαν με το signet δαχτυλίδι το λιωμένο κερί. Έτσι, ο παραλήπτης γνώριζε από ποιον ήταν το γράμμα και για το εάν είχε ανοιχθεί ή όχι από κάποιον αδιάκριτο). Επίσης, το signet δαχτυλίδι χρησιμοποιούνταν για την επικυροποίηση διαταγμάτων.

Εδώ και ένα περίπου αιώνα τα signet δαχτυλίδια φοριούνται στο μικρό δάχτυλο, συνήθως ως κολεγιακά και club δαχτυλίδια, για στυλιστικούς και επικοινωνιακά συμβολικούς λόγους.

Σήμερα τα signet δαχτυλίδια έχουν εκσυγχρονιστεί και φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι λόρδος, ράπερ ή κονσιλιέρι της Μαφίας για να φορέσεις ένα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 8 επιλογές από signet δαχτυλίδια τα οποία θα δώσουν άλλο αέρα στην εμφάνιση σας.

Konstantino silver classics Pegasus ring


Maison Margiela 11 square signet ring


Miansai signet ring


Maple “Jacks” ring


Bling Jewelry simple engravable sterling silver signet ring


Gorjana “Hayes” signet ring


Wolf Circus Ophidian ring in silver


Tiffany and Co. lapis cabochon ring


Διαβάστε επίσης: Έξι βασικά αξεσουάρ που πρέπει να έχει κάθε άντρας

Share.

Comments are closed.