Τις «πιο μεγάλες κυρώσεις» εις βάρος της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ο Τραμπ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την επιβολή των «μεγαλύτερων κυρώσεων στην ιστορία» εναντίον της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι οι νέες κυρώσεις θα πλήξουν 56 εμπορικά πλοία, ναυτιλιακές και εμπορικές εταιρείες από περίπου εννέα χώρες.

«Σήμερα θα ανακοινώσω ότι θα επιβάλουμε τις μεγαλύτερες κυρώσεις που έγιναν ποτέ εις βάρος του Βορειοκορεατικού καθεστώτος», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε αποσπάσματα ομιλίας του που αναμένεται να εκφωνήσει αργότερα σήμερα και που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Λιγό αργότερα, οι κυρώσεις έγιναν γνωστές από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο γνωστοποίησε μέσω της ιστοσελίδας του, ότι οι ΗΠΑ επιβάλουν ένα νέο σετ κυρώσεων κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος, το οποιό θα πλήξει ένα φυσικό πρόσωπο, 27 εταιρείες και 28 εμπορικά πλοία.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να κατηγορήσουν τους στόχους των νέων κυρώσεων πως παρέχουν βοήθεια στη Βόρεια Κορέα, να παρακάμπτει τις οικονομικές κυρώσεις που τις έχουν επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Πιονγιάνγκ βρίσκεται ήδη υπό το βάρος μίας σειράς αμερικανικών και διεθνών κυρώσεων, αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα και τις βαλλιστικές δοκιμές της. Το τελυταίο αυτό σετ φαίνεται ότι θα έρθει να συμπληρώσει τις αμερικανικές κυρώσεις του Νοεμβρίου εναντίον βορειοκορεατικών ναυτιλιακών εταιρείων και κινεζικών εταιρείων που συνδιαλέγονται με την Πιονγιάνγκ.

Οι νέες αυτές κυρώσεις έρχονται σε μία χρονική στιγμή που η Πιονγιάνγκ επιδιώκει να προσεγγίσει τη Νότια Κορέα, με αφορμή της Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάνγκ, κάτι το οποίο παρακολουθεί με καχυποψία η Δύση.

Share.

Comments are closed.