Τερέζα Μέι για την μαντίλα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη μαντίλα, η Τερέζα Μέι δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να λέει στις γυναίκες τι να φορούν.

Δεν είναι σωστό για την κυβέρνηση να υποδεικνύει στις γυναίκες τι να φορούν, δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκρινε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να απαγορεύουν στο προσωπικό τους να φορούν την ισλαμική μαντίλα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ερωτηθείσα για την απόφαση, η Μέι δήλωσε στο κοινοβούλιο: «Έχουμε… μια ισχυρή παράδοση σε αυτή τη χώρα της ελευθερίας έκφρασης και είναι δικαίωμα όλων των γυναικών να επιλέγουν πώς θα ντυθούν και δεν σκοπεύουμε να νομοθετήσουμε για αυτό το θέμα».

«Θα υπάρξουν στιγμές όπου θα είναι σωστό να ζητηθεί να αφαιρεθεί ένα πέπλο, όπως για την ασφάλεια στα σύνορα ή ίσως στα δικαστήρια, και οι ιδιωτικοί θεσμοί μπορούν να καθορίζουν τις δικές τους πολιτικές, αλλά δεν είναι θέμα της κυβέρνησης να πει στις γυναίκες τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φορούν».

 

Πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ

Share.

Comments are closed.