Πώς να προλάβεις την τριχόπτωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η τριχόπτωση και η φαλάκρα δεν είναι ευχάριστες καταστάσεις, όχι τόσο για την υγεία ενός άντρα, όσο για την αυτοπεποίθησή του.

Η τριχόπτωση, δεν σχετίζεται πάντα με τα γηρατειά, καθώς τα 2/3 των αντρών έρχονται αντιμέτωποι με την φαλάκρα μέχρι να φτάσουν μόλις τα 35. Πιο συγκεκριμένα και επιστημονικά η ανδρική τριχόπτωση οφείλεται στην κληρονομική ευαισθησία σε ένα από τα υποπαράγωγα της τεστοστερόνης, η οποία οδηγεί σταδιακά στην αδύναμη τρίχα και εν τέλει στην τριχόπτωση και τη φαλάκρα.

Aν λοιπόν βασανίζεσαι από την τριχόπτωση και τις συνέπειές της, διάβασε 8 τρόπους για να την αντιμετωπίσεις.

Βρες την αιτία

Η ανδρική αλωπεκία είναι προφανής σε έναν ειδικό με το που θα αντικρίσει την τριχόπτωση στο κεφάλι ενός άντρα. Πέρα όμως από αυτή τη δεδομένη κατάσταση, οι αιτίες της τριχόπτωσης μπορεί να είναι πολλές και ποικίλες.

Ορμονικές ή διατροφικές διαταραχές, προβλήματα με τη λειτουργία του θυρεοειδή, χαμηλός σίδηρος και χαμηλά ποσοστά πρωτεΐνης στον οργανισμό, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες της απώλειας της τρίχας.

Εν ολίγοις, δεν πρέπει να αποδίδουμε τη φαλάκρα στην κληρονομικότητα, ενώ καλό είναι τη στιγμή που θα εντοπίσεις αδυναμία της τρίχας, να επισκεφτείς έναν ειδικό δερματολόγο που θα εντοπίσει την αιτία και θα σε βοηθήσει στην άμεση και αποτελεσματική της αντιμετώπιση.

Μην εμπιστεύεσαι παραϊατρικές λύσεις

Πολλοί υπόσχονται καταπολέμηση της τριχόπτωσης και πολλοί υπόσχονται επανεμφάνιση της πάλαι ποτέ πλούσιας κόμης σας, αλλά ελάχιστοι από αυτούς μπορούν τελικά να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Μην σκορπάς λεφτά σε προϊόντα που δεν φέρουν την επιστημονική σφραγίδα και έχουν αμφίβολα αποτελέσματα.

Ζήτα τη βοήθεια και τη συμβουλή του ειδικού δερματολόγου που σε παρακολουθεί και μην παρασύρεσαι από καλογυρισμένες διαφημίσεις με ηθοποιούς που διαβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος.

Άλλαξε σαμπουάν

Πολλά είναι τα σαμπουάν που υπόσχονται ενδυνάμωση της τρίχας, αλλά μόνο όσα έχουν στη σύστασή τους την κετοκοναζόλη έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο αντιμυκητιασικό χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της πιτυρίδας, ενώ καταφέρνει και μειώνει την παραγωγή της τεστοστερόνης στους θύλακες της τρίχας. Για εμφανή αποτελέσματα λοιπόν, να προτιμήσεις σαμπουάν με αυτό το συστατικό και όχι οτιδήποτε κυκλοφορεί αδιακρίτως στο εμπόριο.

Σωστή διατροφή

Η διατροφή που κάνουμε, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλες τις πλευρές της υγείας μας και φυσικά επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και στην υγεία των μαλλιών μας. Απόφυγε λοιπόν τα τηγανητά φαγητά, ώστε να μειωθεί η παραγωγή λιπαρών ουσιών από τους αδένες, ενώ καλό είναι να απέχεις και από τα γλυκά. Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης που οφείλονται στην αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης, αυξάνουν την τεστοστερόνη και το υποπροϊόν αυτής που ευθύνεται για την ανδρική αλωπεκία.

Μπες κάτω από τη… λάμπα

Ήπιες μορφές τριχόπτωσης και φαλάκρας αντιμετωπίζονται με θεραπεία που εκθέτει το τριχωτό της κεφαλής, σε ειδικό φωτισμό, ενώ σχετική έρευνα για τη συγκεκριμένη μέθοδο στην Κορέα, έδειξε 15% αύξηση στην πυκνότητα της τρίχας μετά από συνεδρίες 24 εβδομάδων.

Σκέψου το ενδεχόμενο μοσχεύματος

Η μέθοδος που προτείνεται και εφαρμόζεται σήμερα στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι η μεταμόσχευση μαλλιών από το πίσω μέρος του κεφαλιού σε όποιο σημείο του κρανίου υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που γίνεται είναι η «συγκομιδή» μεμονωμένων θυλάκων τρίχας από το πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ είναι από τις ιδανικότερες λύσεις, καθώς δεν αφήνει κάποια ουλή στο δέρμα και είναι από τις λιγότερο επώδυνες διαδικασίες. Δεν είναι ωστόσο μια φτηνή επέμβαση και θα πρέπει ο γιατρός που θα απευθυνθείς να είναι ειδικός και διαπιστευμένος στον τομέα του.

Δέξου το

Μπορεί να μην αποτελεί τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, αλλά είναι πολύ σημαντικό να αποδεχτείς το πρόβλημα και την εικόνα σου. Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου με άλλους τρόπους και μην το σκέφτεσαι πολύ, γιατί θα οξύνεις το πρόβλημα.

Ξυρίσου

Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι που έχουν φαλάκρα και ξυρίζουν το σύνολο του κεφαλιού, για κάποιο καλό λόγο το κάνουν και είναι μια πολύ καλή ιδέα για να την εφαρμόσεις και εσύ. Ένας άντρας με ξυρισμένο κεφάλι είναι πιο γοητευτικός, μοιάζει πιο ώριμος και πιο ψηλός και ίσως ακόμα πιο αρρενωπός, από έναν άντρα που δεν έχει καν πρόβλημα τριχόπτωσης.

Share.

Comments are closed.