Καθαρισμός προσώπου με μάσκα αργιλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν αρκεί ο καθαρισμός για να έχεις καθαρό πρόσωπο. Αν οι ορατοί πόροι σε ταλαιπωρούν δοκίμασε μια μάσκα προσώπου για μια φορά την εβδομάδα ή έστω μια φορά το μήνα.

Όλοι έχουν διεσταλμένους πόρους, συνήθως γύρω από την μύτη επειδή το δέρμα παράγει περισσότερο σμήγμα στο κέντρο του προσώπου σε σχέση με τα πλάγια ή την περιοχή γύρω από τα μάτια. Στο πρόσωπο, στο πάνω μέρος του στήθους και στη πλάτη, οι σμηγματογόνοι αδένες είναι μεγαλύτεροι και πιο διεσταλμένοι στην επιφάνεια της επιδερμίδας, σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα όπου οι συγκεκριμένοι αδένες διαστέλλονται σε θύλακες τρίχας και σε πολύ μικρότερο μέγεθος. Το μέγεθος των πόρων στο δέρμα εξαρτάται από τη ποσότητα σμήγματος που παράγεται από τον σμηγματογόνο αδένα. Ακριβώς επειδή το μεγάλο μέγεθος και νούμερο των πόρων βρίσκονται στο κέντρο του προσώπου, τα βαθουλώματα εμφανίζονται μεγαλύτερα.

Προετοίμασε ένα μπολ με βραστό νερό και τοποθέτησε το σε μια ίσια επιφάνεια. Βάλε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σου και σκύψε πάνω από το μπολ βάζοντας το πρόσωπο σου από επάνω. Άφησε τον ατμό να ανοίξει τους πόρους σου για τα επόμενα πέντε λεπτά, και μετά εφάρμοσε τη μάσκα. Με αυτή την απλή τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στο σπίτι, το δέρμα σου θα φαίνεται αμέσως πιο καθαρό.

Όσο για το τι προϊόν να χρησιμοποιήσεις, εδώ θα βρεις τρεις διαφορετικές μάσκες αργίλου που θα κάνουν τη δουλειά.

Clear Improvement Active Charcoal Mask to Clear Pores, Origins, Shefora

Με κύριο συστατικό White China Clay αλλά και ενεργό άνθρακα προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική ρύπανση και απελευθερώνοντας αποτελεσματικά τους πόρους. Κάνει για όλους τους τύπους δέρματος, και κυρίως για λιπαρές επιδερμίδες.

 

Pore Purifying Clay Mask, Vichy, στα φαρμακεία

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή οι διεσταλμένοι πόροι σ’ ενοχλούν κάθε φορά που κοιτάς τον καθρέφτη, τότε είναι η κατάλληλη αφού συνδυάζει δυο τύπους αργίλου με Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα απομακρύνοντας πόρους και ακαθαρσίες.

 

Pure Clay Detox Mask, L’Oreal Paris

Με κρεμώδη υφή και ισχυρή δράση. Εμπλουτισμένη με μαύρο άνθρακα, ο οποίος δρα σαν μαγνήτης που απορροφά τους ρύπους αποτοξινώνει την επιφάνεια του δέρματος αφήνοντας την απόλυτα καθαρή.

 

Share.

Comments are closed.