6 βήματα για σένα που δεν ξέρεις ξυρίζεσαι με τον παραδοσιακό τρόπο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας άντρας κάθε πρωί – εκτός από το αν θα το αναβάλει για άλλη μια φορά – είναι η επιλογή μεταξύ του υγρού ξυρίσματος ή του στεγνού ξυρίσματος. Το στεγνό ξύρισμα μπορεί να είναι βολικό, ένα γρήγορο πέρασμα άλλωστε πάνω από το πρόσωπο σας με μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή είναι ιδανικό αν βιάζεστε, ωστόσο υπάρχει περίπτωση το δέρμα σας να ερεθιστεί, να βγάλετε εξανθήματα ή να σας ξεφύγει κάποιο σημείο. Με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με ξυράφι και σαπούνι, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερη προσοχή – αλλά το καλύτερο πάντα παιδεύει περισσότερο.

Έτσι, για να εκπαιδεύσουμε περισσότερο όσους είναι ήδη λάτρεις του υγρού ξυρίσματος και για να επηρεάσουμε εκείνους που δεν είναι, παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές και τα βήματα που πρέπει να ακολουθείτε στο υγρό ξύρισμα. Να θυμάστε πως για κάθε απαιτητικό άντρα, το πρωινό ξύρισμα είναι μια τελετουργία και είναι εξίσου σημαντικό και απαραίτητο όπως ένα φλιτζάνι καφέ.

Πλύντε το πρόσωπο σας με ζεστό νερό και κάντε απολέπιση

Το ζεστό νερό και η καλή απολέπιση δεν θα καθαρίσουν μόνο το δέρμα σας απ’ ό,τι και αν βρέθηκε αντιμέτωπο την προηγούμενη μέρα, αλλά θα μαλακώσουν τις τρίχες για ένα ευκολότερο και πιο απαλό ξύρισμα. Κάντε το κατευθείαν μετά από ένα ντους – έτσι θα προετοιμάσετε το δέρμα σας τέλεια για το ξυράφι.

Χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι ή λάδι ξυρίσματος για να προετοιμάσετε το δέρμα σας

Μόλις το δέρμα σας καθαρίσει και οι τρίχες γίνουν μαλακές, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε πάνω του ένα σαπούνι ή λάδι ξυρίσματος. Οι περισσότεροι προτιμούν την παραδοσιακή βούρτσα και το σαπουνόνερο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αρκετοί προτιμούν ένα λάδι για ξύρισμα που βοηθάει το ξυράφι να γλιστράει πάνω στο δέρμα και να κόβει την τρίχα όσο το δυνατόν πιο κοντά στη ρίζα της. Η επιλογή είναι δική σας.

Χρησιμοποιήστε ένα ξυράφι με δύο λεπίδες και με σωστό βάρος

Ο σωστός τύπος ξυραφιού είναι το κλειδί για το τέλειο ξύρισμα. Ένα σωστού βάρους ξυράφι σας επιτρέπει να εφαρμόσετε ελαφριά πίεση και να μην αφήσετε σημάδια πάνω στο δέρμα σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το ξυράφι σας είναι κοφτερό αν θέλετε να κάνετε ένα βαθύ ξύρισμα, καθώς μια μη κοφτερή λεπίδα θα τραβήξει τις τρίχες σας και θα σας προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό.

Απαλές κινήσεις

Η επιδερμίδα του προσώπου σας είναι ευαίσθητη. Να ξυρίζετε προς την κατεύθυνση της τρίχας, ασκώντας ελαφριά πίεση για να αποφεύγετε την αίσθηση καψίματος, τους ερεθισμούς και τα κοψίματα

Ξεπλύνετε το πινέλο και το ξυράφι με νερό – στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Το καθάρισμα του ξυραφιού και της βούρτσας μετά το ξύρισμα είναι πολύ σημαντικό και σας επιτρέπει να κρατάτε τα πάντα σε άριστη κατάσταση. Ξεκινήστε ξεπλένοντας την βούρτσα με καθαρό νερό και βγάζοντας τις περίσσιες τρίχες. Στη συνέχεια αφήστε την να κρέμεται στην βάση της με τις τρίχες στραμμένες προς τα κάτω για να στεγνώσουν φυσικά στον αέρα. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι έτοιμη για το επόμενο πρωί και θα διατηρηθεί πολύ περισσότερο.

Ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με κρύο νερό και ενυδατώστε το

Μετά από το ζεστό νερό και το άνοιγμα των πόρων, ήρθε η ώρα να τους κλείσετε και να κρατήσετε το δέρμα σας φρέσκο ​​με μια κρέμα ενυδάτωσης. Αρχικά θα πρέπει να ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια να εφαρμόσετε μια καλή ποσότητα ενυδατικής κρέμας, διαφορετικά το δέρμα σας θα στεγνώσει πολύ γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι δεν σας έχει ξεφύγει κανένα σημείο, φυλάξτε την ενυδατική κρέμα σας στο ντουλάπι του μπάνιου και είστε έτοιμος.


Διαβάστε επίσης: 8 διάσημοι άντρες που αποδεικνύουν ότι η φαλάκρα είναι σέξι!

Share.

Comments are closed.