Βάλε στοπ στην γήρανση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπάρχει μια σκληρή αλήθεια στη ζωή, υπάρχουν μερικά πράγματα που απλά δεν μπορείτε να ελέγξετε (δημόσιες συγκοινωνίες, καιρός, κυκλοφοριακά προβληματα, κυβέρνηση) και μερικά που μπορείτε. Παρόλο που η γήρανση μπορεί να φαίνεται σαν άλλο ένα αναπόφευκτο, είναι δυνατόν να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη της.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη ότι το facelift δεν είναι η πιο ελκυστική επιλογή (έχετε δει τον Mickey Rourke πρόσφατα;), ένας άνδρας χρειάζεται μια ελαφρώς πιο ξεχωριστή προσέγγιση για να πάρει τον χρόνο πάνω του.

Για αυτό το σκοπό, εδώ είναι τα πέντε πιο εμφανή σημάδια της γήρανσης και πώς μπορείτε, αν δεν τα σταματήσετε εντελώς, τουλάχιστον να ξεκινήσετε να τα εξαλείφετε.

Κηλίδες

Προκαλούμενες από την έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου, αυτές οι μικρές κηλίδες μελανίνης (η χρωστική ουσία στο δέρμα σας) εμφανίζονται συχνότερα στο πρόσωπο, στη ράχη των χεριών, στο στήθος και στους ώμους. Λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, το σώμα στη προσπάθεια του να αποκρούσει την υπεριώδη ακτινοβολία, αυξάνει την παραγωγή μελανίνης και την συσσωρεύει στην επιφάνεια του δέρματος, προκαλώντας διαταραχές στο χρώμα και την ομοιομορφία του. Είναι σημαντικό να τις προλάβετε τώρα.

Εκτός από τη χρήση αντηλιακού,οι ειδικοί συνιστούν «μια δίαιτα πλούσια σε ωμέγα και αντιοξειδωτικά για να υποστηρίξει τους αμυντικούς μηχανισμούς του δέρματος».

Κρεμασμένα σαγόνια

Η πιο συνηθισμένη αιτία των σιαγόνων είναι η συνδυασμένη επίδραση της βαρύτητας και μιας αξιοσημείωτης επιδείνωσης στο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνουμε. Αλλά αν θέλετε να αποφύγετε ένα πρόσωπο που μοιάζει με κυνηγόσκυλο, θα πρέπει να αρχίσετε να φροντίζετε τα δόντια σας πέρα ​​από τη λεύκανση.

Τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε σε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, ιδανικά μία που διαθέτει και ρύθμιση ‘μασάζ’ για να εξασφαλίσει καλή υγεία των ούλων – κάτι κρίσιμο για τη διατήρηση των δοντιών.

Γκρίζο μαλλί

Σύμφωνα με έρευνα μερικοί άνδρες όταν γκρίζαρουν το φοβούνται περρισότερο απο την φαλάκρα ή το υπερβολικό βάρος. Ενώ η βαφή μαλλιών μπορεί να φαίνεται σαν τη προφανή λύση, για τους άνδρες έχει δυσκολίες. Επιπλέον, το βάψιμο των μαλλιών σπάνια φαίνεται πειστικό.

Η λύση είναι μία ελαφρώς πιο λεπτή προσέγγιση. Εάν θέλετε να βάψετε τις γκρι τρίχες σας με βαφή, μην την εφαρμόζετε σε ολόκληρο το κεφάλι, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο γερασμένο look παρά να φανεί φυσικό Αντ ‘αυτού, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια λεπτή χτένα για να αποχρωματίσετε τις περιοχές των μαλλιών που έχουν χάσει το χρώμα τους,όπου αυτό δημιουργεί μια πιο φυσική εμφάνιση.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να αγκαλιάσετε την φυσική κατάσταση των μαλλιών σας όπως οι κύριοι Clooney και Goldblum. Εκτός αυτού, με την πρόσφατη τάση μαλλιών που τα θέλουν να είναι γκρι, ποιος λέει ότι δεν είσαι 23 ετών;

Ρυτίδες

Λόγω του πάχους του και της αυξημένης περιεκτικότητας σε κολλαγόνο, το δέρμα των ανδρών τείνει να μεγαλώνει αργότερα από ό, τι των γυναικών. Αλλά από τη στιγμή που ένας άνδρας φτάνει στην δεκαετία των σαράντα τα σημάδια μπορεί να είναι πιο αισθητά.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές της επιδερμίδας είναι ο ήλιος, το κάπνισμα και το άγχος, αλλά η ζάχαρη μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα σας να χάσει την ελαστικότητα και την πληρότητα του.

Ο περιορισμών των γλυκών είναι το κλειδί για την ελαχιστοποίηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Λεπτά μαλλιά

Μπορεί να σχετίζεται με αγόρια που βρίσκονται στο φθινόπωρο της ηλικίας τους, αλλά η αρσενική φαλάκρα φαίνεται να επηρεάζει έως και το 40% των ανδρών κάτω των 30 ετών. Αν και οι άντρες έχουν καταφύγει σε μια σειρά από τοπικές θεραπείες για να σταματήσουν μια αραίωση (που περιλαμβάνει όλα από τα μασάζ του τριχωτού, μέχρι και μια πραγματική αγελάδα γλείφει σου γλείφει το κεφάλι, όπως πρότεινε ένας γιατρός στην Κολομβία), πολύ λίγοι τρόποι είναι ιατρικά αποδεδειγμένοι ότι δουλεύουν ή είναι εύκολα προσβάσιμοι.

Εκείνοι που χρησιμοποιούν ένα φάρμακο που ονομάζεται minoxidil, έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την πρόοδο της κληρονομικής τριχόπτωσης και ενθαρρύνει την ανάπτυξη τριχών σε μερικούς άνδρες. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί επ ‘αόριστον, οπότε θα χρειαστείτε υπομονή και μια βαθιά τσέπη.

Μια πιο εύκολη και φθηνότερη λύση μπορεί να είναι να σταματήσετε να προσπαθείτε να καλύψετε την απώλεια μαλλιών σας.

Share.

Comments are closed.