Ταραντίνο: Όποιος έχει πρόβλημα με την σκηνή του Μπρους Λι να πάει να γ***θεί!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μια πρόσφατη εμφάνιση του στο podcast του Τζο Ρόγκαν, “Joe Rogan Experience”, ο Κουέντιν Ταραντίνο μίλησε σχετικά με την διαμάχη που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά την απεικόνιση του Μπρους Λι στην ταινία “Κάποτε στο Χόλιγουντ”.

Για όσους δεν θυμούνται, το σενάριο της ταινίας τοποθετεί τους ήρωες στην καρδιά του Χόλιγουντ στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και ανάμεσα στους άλλους αστέρες που συναντούν, συμπεριλαμβάνεται και ο Μπρους Λι (Μάικ Μο), ο οποίος προκαλεί τον Κλιφ Μπουθ, χαρακτήρα που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ, μετά από έναν μεταξύ τους αγώνα λέγοντας ότι θα μπορούσε να νικήσει ακόμα και τον Μοχάμεντ Άλι. Επίσης τον δείχνει να χαίρεται για το ό,τι τα χέρια του θεωρούνται “θανατηφόρα όπλα”.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία της ταινίας, η κόρη του Μπρους Λι, Σάνον, δήλωσε ότι “απογοητεύτηκε” από τον τρόπο που ο σκηνοθέτης εμφανίζει τον πατέρα της, δηλαδή ως “μια αλαζονική φούσκα που ήταν γεμάτη αέρα”, ενώ πρόσθεσε πως “παρακολουθούσα έναν αλαζόνα “μαλ***” και ευέξαπτο και όχι κάποιον που χρειάστηκε να παλέψει τρεις φορές πιο σκληρά από όλους αυτούς για να πετύχει όσα τόσο φυσικά δίνονται σε τόσους άλλους.”

Ερωτηθείς για τη διαμάχη, ο Κουέντιν Ταραντίνο είπε: “Είμαι λίγο διστακτικός να μιλήσω γι ‘αυτό, γιατί δεν θέλω να είναι αυτό το μόνο που θα θυμούνται οι άνθρωποι από αυτή την ταινία”, ωστόσο, τοποθετήθηκε λέγοντας: “Από εκεί που προέρχομαι… μπορώ να καταλάβω ότι η κόρη του έχει πρόβλημα με αυτό, είναι ο πατέρας της! Το καταλαβαίνω. Αλλά οποιοσδήποτε άλλος; Να πάει να γ***θει. Και το θέμα είναι ότι ο Κλιφ τον εξαπάτησε. Μόνο έτσι θα μπορούσε να τα καταφέρει, αξαπατώντας τον.”

Όπως εξήγησε ο Ταραντίνο, “Αν ο Κλιφ πολεμούσε τον Μπρους Λι σε ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών στην Madison Square Garden, δεν θα είχε καμία ευκαιρία. Αλλά ως δολοφόνος που σκότωσε άντρες στην ζούγκλα του Βιετνάμ, θα σκότωνε τον Μπρους Λι. Θα τον σκότωνε! Ο Μπρους Λι δεν είναι δολοφόνος. Στην πραγματικότητα αντιμετωπίζει έναν άντρα που θα μπορούσε να τον σκοτώσει.”

Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε επίσης ότι η απεικόνιση του Λι ήταν – κατά τη γνώμη του – αληθινή. “Οι stuntmen μισούσαν τον Μπρους Λι στο The Green Hornet. Tο γράφει στο βιβλίο του Μάθιου Πολί”, είπε ο Ταραντίνο πριν προσθέσει: “Ο Μπρους δεν έτρεφε κανέναν σεβασμό για τους stuntmen.”


Διαβάστε επίσης: Ο Ταραντίνο μίλησε για την απόσυρση του μετά την 10η ταινία του

Share.

Comments are closed.