Σου δίνουμε ακόμα έναν λόγο για να αποκτήσεις σκύλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου East Anglia στην πόλη Νόργουιτς της Μεγάλης Βρετανίας, η προσθήκη ενός κουταβιού στην οικογένεια σου (ακόμα και είστε μόνο οι δυο σας) είναι ο τέλειος τρόπος για να παραμείνεις δραστήριος.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 3.000 άνδρες και γυναίκες, και οι περισσότεροι ήταν μεταξύ 40 – 79 ετών.  Οι συμμετέχοντες φορούσαν επιταχυνσιόμετρα, τα οποία μετρούσαν το χρόνο που πέρασαν «καθιστοί» και τον χρόνο που ήταν «δραστήριοι». Οι άνδρες και οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα, ρωτήθηκαν για την γυμναστική που ακολουθούσαν, την κατάσταση της υγείας τους και αν είχαν κατοικίδιο ζώο. Περίπου το 18 % από αυτούς ήταν περήφανοι ιδιοκτήτες σκύλων και τα 2/3 εξ’ αυτών πηγαίναν καθημερινές βόλτες με τους τετράποδους φίλους τους.

Αυτοί οι συνεπείς περιπατητές λοιπόν, ήταν πιο δραστήριοι σε καθημερινή βάση. Πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ήταν ακόμα πιο δραστήριοι τις ημέρες που έκανε περισσότερο κρύο, ακόμη και σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν είχαν σκύλους τις πιο ζεστές ημέρες. Επιπλέον, οι άνθρωποι που είχαν σκύλους ήταν κάτα μέσο όρο πιο υγιείς.

Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να πάρεις έναν τετράποδο φίλο; Αν το κάνεις όμως, να θυμάσαι πως θα πρέπει να είσαι υπεύθυνος απέναντι του και εκείνος θα στο ανταποδώσει με το παραπάνω, αφού εκτός από υγιή, μάλλον θα σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο.


Διαβάστε επίσης: 10 πράγματα που κάνετε και νευριάζετε τον σκύλο σας

Share.

Comments are closed.