Οι ΜΗ ρομαντικές ταινίες που πρέπει να δείτε του Αγ. Βαλεντίνου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όταν πρόκειται για την επιλογή ταινιών στο Netflix την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι περισσότερες λίστες προτείνουν γλυκανάλατες ρομαντικές κομεντί, στις οποίες ο πρωταγωνιστής μάχεται να κατακτήσει μια αγάπη που δεν ανταποκρίνεται, μόνο και μόνο για να καταφέρει να κερδίσει στο τέλος και να τους δούμε να χάνονται μαζί χέρι-χέρι στο ηλιοβασίλεμα.

Ενώ όλα αυτά έιναι ωραία, – ποιος δεν απολαμβάνει μια χιλιοπαιγμένη, χαριτωμένη ρομαντική ταινία που και που; – αν δεν είστε στην πραγματικότητα σε μια σχέση την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αυτές οι ταινίες μπορεί να σας κάνουν να θέλετε να καρφώσετε στο μάτι σας το αμβλύ βέλος του cupid (Έρωτας).

Συνεπώς, έχουμε συντάξει μια λίστα ΜΗ ρομαντικών ταινιών για να παρακολουθήσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με βάση την κατάσταση της σχέσης σας. Είτε είχατε έναν πρόσφατο χωρισμό, είτε είστε ένας ευτυχισμένος εργένης ή απλά βρίσκεστε σε μια σταθερή σχέση με το άλλο σας μισό να ροχαλίζει ήδη στον καναπέ, υπάρχει μερικές ταινίες που δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Fyre (2019)

Είναι σαφές ότι, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασής σας, όλες οι ταινίες σχετικά με το θέμα των σχέσεων είναι εκτός, οπότε, είτε πρόκειται για ανθρώπους σε σχέση, για ανθρώπους που θέλουν να είναι σε σχέση, είτε για ανθρώπους που συνδέονται με άλλους ανθρώπους με οποιονδήποτε ρομαντικό τρόπο, αυτό που χρειάζονται είναι μια μεγάλη δόση απο top models που λιάζονται και λικνίζονται. Το Fyre του Netflix είναι μια τέτοια δόση.

Jaws (1975)

Εαν έχετε περάσει πρόσφατα απο την μεγάλη θλίψη ένος χωρισμού, είστε στην φάση που δεν θέλετε να δείτε οποιαδήποτε ρομαντική ταινία – η οποία ρίχνει λάδι στην φωτιά – και να ξεφύγετε για λίγο απο την πραγματικότητα. Ευτυχώς, το Netflix έχει μια αρκετά συμπαγή λίστα από κλασικές ταινίες που θα χρησιμεύσουν είτε ως έμπνευση δράσης είτε ως κάθαρση, όπως για παράδειγμα το Jaws.

The Silence of the Lambs (1991)

Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο μια ταινία για serial killers, προκειμένου να σας κάνει να μην ξαναπλησιάσετε εύκολα ένα πρόσωπο, ειδικά αν η ταινία περιλαμβάνει έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Buffalo Bill, ο οποίος κατασκευάζει κοστούμια από το δέρμα των θυμάτων του.

Magic Mike (2012)

Καλώς ήλθατε πίσω στη χώρα της θετικότητας. Χαιρόμαστε που είστε εδώ! Τώρα είστε απαλλαγμένοι από τα συμπλέγματα των serial killers και των καρχαριών δολοφόνων, με μια ταινία που θα σας σας διασκεδάσει. Και ειλικρινά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένεση-χαράς απο το να βλέπουμε τον Matthew McConaughey πάνω σε μια σκηνή στριπτιζ, φορώντας δερμάτινα chaps, γιλέκο, και καπέλο καουμπόη.

The Conjuring (2013)

Οτιδήποτε εμπίπτει στην κατηγορία “τρόμου” είναι αυτό που θέλετε όταν ψάχνετε ταινίες για να παρακολουθήσετε με τον νέο σας έρωτα, ειδικά εάν αυτές οι τρομακτικές ταινίες θα κάνουν το ραντεβού σας να θέλει να πηδήξει στην αγκαλιά σας για προστασία.

Her (2013)

Ενώ η κατάσταση της σχέσης σας μπορεί να είναι βαρετή, αυτό δεν σημαίνει ότι η ταινία που θα δείτε του Αγίου Βαλεντίνου πρέπει να είναι. Το Her του Spike Jonze, αφορά την ρομαντική σχέση του Joaquin Pheonix με ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο υπόσχεται ότι ανταποκρίνεται στις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη καθώς αποτελεί μια διαισθητική και μοναδική οντότητα από μόνη της.

The Big Lebowski (1998)

Η λίστα μας τελειώνει με τον αγαπημένο μας dude. Έτσι, εάν σκοπεύετε να περάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο σπίτι σας, μπορείτε τώρα να φορέσετε το μπουρνούζι που έχετε – ποιός ξέρει για πόσο καιρό – και να φτιάξετε ένα “κοκτέιλ” που αποτελείται από πράγματα που βρήκατε στο ψυγείο σας. Με άλλα λόγια, σας δίνεται η ελευθερία να μεταμορφωθείτε στον Jeffrey “The Dude” Lebowski. Enjoy!

Share.

Comments are closed.