Οι εκλεκτοί σκύλοι που είναι καλύτεροι και από σωματοφύλακα! Δείτε τι μπορούν να κάνουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενώ πολλοί θα θεωρήσουν υπερβολικό το ποσό των 125.000 δολαρίων για έναν σκύλο, σύμφωνα με την Kim Greene, η οποία είναι συνιδρύτρια και ιδιοκτήτρια την εταιρείας Svalinn, οι ποιμενικοί που εκτρέφει σε ένα ράντσο 167 στρεμμάτων στο Λίβινγκστον της Μοντάνα, είναι στην ουσία ικανοί προσωπικοί σωματοφύλακες που είναι στην διάθεση σας 24/7.

Η ιστορία των σκυλιών αυτών ξεκινά των 2005, όταν η Kim Greene και ο σύζυγός της Jeff, ειδικοί ασφαλείας και προστασίας που εργάζονταν στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, μετακόμισαν στο Ναϊρόμπι της Κένυας – μια εξίσου επικίνδυνη πρωτεύουσα. Επειδή περίμεναν δίδυμα, η ασφάλεια της οικογένενειας τους ήταν ο πρωταρχικός τους στόχος, και έτσι αποφάσισαν να αγοράσουν έναν σκύλο για την φύλαξη τους, ο οποίος υπήρξε και η αφορμή για το εγχείρημα τους.

Προτίμησε την ψυχική ηρεμία που χάριζε ένας σκύλος παρά ένα πιστόλι ή ένα σύστημα ασφαλείας. “Λειτουργεί όταν κλείνει το ρεύμα ή όταν δεν υπάρχει νερό”, αναφέρει η Greene, “Και σε αντίθεση με ένα πυροβόλο όπλο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας”. Το ζευγάρι συνειδητοποίησε γρήγορα ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια αγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες για εκλεκτούς σκύλους φύλαξης όπως αυτοί – και έτσι γεννήθηκε η Svalinn.

H Svallin επικεντρώνεται στην προσμονή και όχι στην επιθετικότητα. Τα σκυλιά τους είναι μια μιξή γερμανικών, βέλγικων και ολλανδικών ποιμενικών, και διατηρούν τις καλύτερες ιδιότητες κάθε ράτσας που εκπροσωπούν. Όταν γεννηθούν, μετά από 8 εβδομάδες ξεκινούν μια προπόνηση που θα διαρκέσει για χιλιάδες ώρες και περισσότερα από δύο χρόνια. Το πρόγραμμα της Σβάλιν έχει ως στόχο να βελτιώσει τόσο τις ψυχικές όσο και τις σωματικές τους ικανότητες, αν και η ψυχολογική εκπαίδευση είναι αυτή που πραγματικά ξεχωρίζει αυτά τα σκυλιά φύλαξης.

Η Greene και η ομάδα της επικεντρώνονται στην εκτίμηση της ικανότητας ενός σκύλου να διακρίνει την ανθρώπινη πρόθεση. Κατά μία έννοια, είναι σκυλιά που διαβάζουν μυαλό. Ένας σκύλος Svalinn μπορεί να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του για έναν κίνδυνο πολύ πριν συμβεί και εάν είναι απαραίτητο θα χρησιμοποιήσει τα φυσικά του ταλέντα αν χρειαστεί, αλλά η πρωταρχική του αποστολή είναι να βοηθήσουν στην αποφυγή κινδύνων.

“Η επιθετικότητα είναι το λιγότερο σημαντικό κομμάτι. Μπορείτε να εκπαιδεύσετε οποιοδήποτε σκυλί στο πλανήτη να δαγκώσει, αν είναι απαραίτητο, αλλά αυτό δεν είναι το ενδιαφέρον σε αυτό που κάνουμε”, εξηγεί η Greene, και παρομοιάζει τους σκύλους της με χειριστές ειδικών δυνάμεων.

Κάθε σκύλος παραδίδεται στο χέρι και οι εκπαιδευτές της Svalinn περνούν μερικές ημέρες με τους πελάτες διδάσκοντάς τους πως να τον διαχειριστούν, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν συμβατικό σκύλο. Οι αγοραστές πρέπει επίσης να δεσμευτούν ότι θα κάνουν κάθε χρόνο νέα μαθήματα για διατηρήσουν τις δεξιότητές τους στο χειρισμό.

Τα σκυλιά αυτά είναι κοινωνικά, υπάκουα, ευκίνητα και πάντα έτοιμα να σας ειδοποιήσουν για έναν επικείμενο κίνδυνο. Μπορούν να ζήσουν σε ένα διαμέρισμα στην καρδιά της πόλης, ακόμα και σε ένα σκάφος, και μπορούν να είναι μαζί σας δίπλα στο κρεβάτι το βράδυ ή σε ένα ταξίδι. Πρόκειται για τους καλύτερους φίλους που θα αποκτήσετε ποτέ!


Διαβάστε επίσης: Δες πιο κατοικίδιο ταιριάζει στο ζώδιο σου

Share.

Comments are closed.