Η φουτουριστική κατοικία 520 West 28th Street στη Νέα Υόρκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αρχιτεκτονική κληρονομιά της Hadid συνεχίζει να μας εκπλήσει με αυτή τη φουτουριστική κατοικία στη Νέα Υόρκη.

Η σπουδαία Zaha Hadid έχει αφήσει πίσω της μια ασύγκριτη αρχιτεκτονική κληρονομιά. Με τα αποκαλυπτήρια των κατοικιών 520 West 28th Street, – οι οποίες κατατάσσονται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που έχουμε δει πρόσφατα – η βραβευμένη με το βραβείο Pritzker αρχιτέκτονας κατάφερε αναμφισβήτητα να δημιουργήσει κατοικίες πρότυπα εξαιρετικής αισθητικής .

Σχεδιασμένο να είναι το παράδειγμα της ιδανικής κατοικίας του 21ου αιώνα, το 520 West 28th είναι ένα κτίριο 11 ορόφων κατά μήκος της High Line στο Δυτικό Τσέλσι αποτελούμενο από 39 κατοικίες.

“Οι άνθρωποι λένε ότι σχεδιάζω αρχιτεκτονικά πρότυπα. Αν σχεδιάσω ένα κτίριο και γίνει πρότυπο, τότε είναι ok”. – Zaha Hadid

Η επιλογή των επίπλων και η διακόσμηση των κατοικιών ανατέθηκαν στην σχεδιάστρια Jennifer Post η οποία τίμησε το όραμα της Hadid.

Τα διαμερίσματα δεν είναι φθηνά (ξεκινώντας από $ 4.950.000 και φτάνοντας μέχρι $ 50.000.000 για το ρετιρέ). Ωστόσο, οι κάτοικοι του 520 West 28th θα έχουν πρόσβαση σε κάποιες αξιοζήλευτες ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ιδιωτικού κινηματογράφου IMAX στη Νέα Υόρκη, μιας πισίνας 75 ποδιών και ενός χώρου ψυχαγωγίας με διαμορφωμένο κήπο διαθέσιμο προς ενοικίαση για ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Το κτίριο 520 West 28th Street αποτελεί τη συλλογική προσπάθεια των καλύτερων μυαλών στον αρχιτεκτονικό και το σχεδιαστικό κόσμο – και έχει επιτύχει αναμφισβήτητα το στόχο της Hadid στο σχεδιασμό της απόλυτης κατοικίας στον 21ο αιώνα.

Share.

Comments are closed.