Φιλαράκια: Τα 25 καλύτερα επεισόδια της εμβληματικής σειράς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όταν τα “Φιλαράκια” έκαναν πρεμιέρα στο NBC το 1994, κανένα μέλος του καστ δεν γνώριζε αν πρόκειται να συμμετέχει και σε δεύτερο επεισόδιο, δεδομένου ότι το “πιλοτικό” επεισόδιο θα μπορούσε να μην έχει επιτυχία και η σειρά να μείνει στα “αζήτητα”.

Προφανώς έκαναν λάθος, καθώς 21 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τους Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλάνκ, Μάθιου Πέρι και Ντέιβιντ Σουίμερ να συναντιούνται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη.

Ήταν η αρχή ενός πολιτιστικού φαινομένου, και τώρα, 28 χρόνια αργότερα, εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εξακολουθούν να παρακολουθούν τις ιστορίες της Ρέιτσελ, της Μόνικα, της Φοίβης, του Τσάντλερ, του Ρος και του Τζόι, τους έξι φίλους που η συνδημιουργός της σειράς, Μάρτα Κάουφμαν, είχε παρομοιάσει με τους Beatles, δεδομένου ότι όλοι έχουν έναν αγαπημένο, και όποιον επιλέγουν λέει κάτι για τον χαρακτήρα τους.

Toυς αγαπάμε όλους πολύ για να επιλέξουμε έναν, μπορούμε ωστόσο να επιλέξουμε τα 25 καλύτερα επεισόδια (από τα 236 συνολικά) της εμβληματικής σειράς.

25. “The Last One” (Σεζόν 10, Επεισόδια 17 & 18)

Η σειρά τελειώνει με όλους τους φίλους, καθώς και τα νέα μωρά της Μόνικα και του Τσάντλερ, αφήνοντας το άδειο διαμέρισμα μαζί για ένα τελευταίο φλιτζάνι καφέ στο Central Perk. Το πλάνο τελειώνει πρώτα με ένα πλάνο στα κλειδιά όλων από το διαμέρισμα της Μόνικα και του Τσάντλερ που βρίσκεται αριστερά στην αντίθετη κορυφή, και στη συνέχεια δείχνει σε ένα πλάνο της πορφυρής πόρτας του διαμερίσματος.

24. “The One Where They’re Up All Night” (Σεζόν 7, Επεισόδιο 12)

Το επεισόδιο που ξεκινά με τους έξι στην ταράτσα να περιμένουν να δουν έναν κομήτη και καταλήγει, με την παρέα να έχει ένα «περίεργο» βράδυ τριγυρνόντας τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη.

23. “The One With the Red Sweater” (Σεζόν 8, Επεισόδιο 2)

Ενώ ετοιμάζονται να φύγουν από το ξενοδοχείο, οι Μόνικα και Φοίβη κάνουν εικασίες για το ποιος μπορεί να είναι ο πατέρας του μωρού που κυοφορεί η Ρέιτσελ.

22. “The One That Could Have Been” (Σεζόν 6, Επεισόδια 15 & 16)

Η παρέα φαντάζεται πως θα ήταν η ζωή αν η Ρέιτσελ είχε παντρευτεί τον Μπάρι:η Φοίβη θα είχε γίνει στέλεχος επιχείρησης και η Μόνικα θα ήταν ακόμα παχουλή.

21. “The One With the East German Laundry Detergent” (Σεζόν 1, Επεισόδιο 5)

Ο Τζόι προσπαθεί να συμφιλιωθεί με μια παλιά του κοπέλα και ζητάει τη βοήθεια της Μόνικα. Ο Ρος μαθαίνει τη Ρέιτσελ πως πλένουν τα ρούχα. Ο Τσάντλερ θέλει να χωρίσει από την ενοχλητική κοπέλα του, την Τζάνις.

20. “The One With the Jellyfish” (Σεζόν 4, Επεισόδιο 1)

Ο Ρος χωρίζει από την Μπόνι και αναλαμβάνει την ευθύνη της επανασύνδεσής του με τη Ρέιτσελ. Ο Ρος, ο Τσάντλερ και η Μόνικα πηγαίνουν στην παραλία αλλά μια μέδουσα τσιμπάει την άτυχη Μόνικα. Απελπισμένη δοκιμάζει διάφορους τρόπους για να ανακουφιστεί. Η Φοίβη λέει στη μητέρα της πως δεν θέλει να την ξαναδεί επειδή όταν ήταν μικρή την εγκατέλειψε.

19. “The One With All the Wedding Dresses” (Σεζόν 4, Επεισόδιο 20)

Ο Ρος ζητάει από τη Μόνικα και τη Φοίβη να παραλάβουν το νυφικό της Έμιλι από το κατάστημα γιατί ο ίδιος δεν προλαβαίνει. Η Μόνικα δοκιμάζει το νυφικό και της αρέσει τόσο πολύ, που αρνείται να το βγάλει. Η Φοίβη αποφασίζει να αγοράσει ένα νυφικό. Ο Τσάντλερ πιέζει τον Τζόι να πάει σε μια ειδική κλινική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το ροχαλητό που τον ενοχλεί αφάνταστα.

18. “The One With the Football” (Σεζόν 3, Επεισόδιο 9)

Είναι η μέρα των ευχαριστιών, όλοι μαζεύονται στο σπίτι της Μόνικα για το εορταστικό γεύμα και αποφασίζουν να πάνε στο πάρκο για ένα φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου.Ο Τζόι και ο Τσάντλερ έχουν απορροφηθεί από ένα κορίτσι από την Ολλανδία που παρακολουθεί το παιχνίδι τους, και γίνονται ανταγωνιστικοί. Παρόλο που οι γονείς του Ρος και της Μόνικα τούς έχουν απαγορεύσει να παίζουν ο ένας εναντίον του άλλου, για να μην χαλάσει ο ανταγωνισμός του Κυπέλλου της οικογένειας Γκέλερ, η αντιπαλότητα της οικογένειας ξεκινά.

17. “The One With All the Resolutions” (Σεζόν 5, Επεισόδιο 11)

Με αφορμή τη νέα χρονιά, όλοι στην παρέα αποφασίζουν να πάρουν κάποιες αποφάσεις. Ο Ρος αποφασίζει κάθε μέρα να δοκιμάζει κάτι καινούργιο. Ο Τσάντλερ να μην κοροϊδέψει για μια εβδομάδα τους φίλους του. Ο Τζόι αποφασίζει να μάθει να παίζει κιθάρα. Η Ρέιτσελ αποφασίζει να σταματήσει να κουτσομπολεύει.

16. “The One With Five Steaks and an Eggplant” (Σεζόν 2, Επεισόδιο 5)

Οικονομικά ζητήματα χωρίζουν τα φιλαράκια σε δύο στρατόπεδα, σε αυτούς, που έχουν οικονομική άνεση, όπως ο Ρος, η Μόνικα και ο Τσάντλερ και σε αυτούς, που είναι μόνιμα χρεωμένοι, όπως η Ρέιτσελ, η Φοίβη και ο Τζόι…

15. “The One With Unagi” (Σεζόν 6, Επεισόδιο 17)

Η Ρέιτσελ και η Φοίβη κάνουν μαθήματα αυτοάμυνας και ο Ρος λέει ότι είναι εξπέρ στις πολεμικές τέχνες.

14. “The One With Monica’s Thunder” (Σεζόν 7, Επεισόδιο 1)

Η Μόνικα αποκαλύπτει με ενθουσιασμό σε όλους τα καλά νεά του γάμου της. Ο Ρος και η Ρέιτσελ όμως την επισκιάζουν, γιατί ξανασμίγουν.

13. “The One With the Blackout” (Σέζον 1, Επεισόδιο 7)

Ένα μπλακ άουτ καταστρέφει το ρεσιτάλ της Φοίβη στην καφετέρια ενώ ο Τσάντλερ παγιδεύεται στον προθάλαμο μιας τράπεζας μαζί με μια πανέμορφη κοπέλα. Ο Ρος αποφασίζει να ζητήσει από τη Ρέιτσελ να βγουν. Ενώ βρίσκονται στο μπαλκόνι και προσπαθεί να της μιλήσει για τα αισθήματά του, μια γάτα τού επιτίθεται. Η Ρέιτσελ με τη Φοίβη αναζητούν σε όλο το κτίριο τον ιδιοκτήτη της γάτας και έτσι η Ρέιτσελ γνωρίζει έναν γοητευτικό Ιταλό, τον Πάολο.

12. “The One With All the Thanksgivings” (Σεζόν 5, Επεισόδιο 8)

Οικονομικά ζητήματα χωρίζουν τα φιλαράκια σε δύο στρατόπεδα, σε αυτούς, που έχουν οικονομική άνεση, όπως ο Ρος, η Μόνικα και ο Τσάντλερ και σε αυτούς, που είναι μόνιμα χρεωμένοι, όπως η Ρέιτσελ, η Φοίβη και ο Τζόι…

11. “The One With Ross’ Sandwich” (Σεζόν 5, Επεισόδιο 9)

Ο Ρος φρικάρει όταν ανακαλύπτει ότι κάποιος έφαγε το αγαπημένο του σάντουιτς στη δουλειά. Η Φοίβη αποφασίζει να παρακολουθήσει μαθήματα λογοτεχνίας και ζητάει από την Ρέιτσελ να έρθει μαζί της.

10. “The One With the Proposal” (Σεζόν 6, Επεισόδια 24 & 25)

Τα σχέδια του Τσάντλερ να κάνει πρόταση γάμου στην Μόνια χαλάνε, όταν συναντούν τυχαία τον Ρίτσαρντ.

9. “The One After Ross Says Rachel” (Σεζόν 5, Επεισόδιο 1)

Η τελετή του γάμου του Ρος και της Έμιλι συνεχίζεται παρόλο, που ο Ρος την ώρα των γαμήλιων όρκων, αποκάλεσε τη μέλλουσα σύζυγό του, Ρέιτσελ!

8. “The One After Vegas” (Σεζόν 6, Επεισόδιο 1)

Ο Ρος και η Ρέιτσελ ξυπνούν μαζί, χωρίς να θυμούνται ότι παντρεύτηκαν το προηγούμενο βράδυ.

7. “The One With the Rumor” (Σεζόν 8, Επεισόδιο 9)

Η Μόνικα καλεί στο δείππνο τον φίλο της από το λύκειο, Γουίλ, ο οποίος μισεί την Ρέιτσελ.

6. “The One With the Prom Video” (Σεζόν 2, Επεισόδιο 14)

Ένα παλιό βίντεο από τον χορό των αποφοίτων αποκαλύπτει πως ήταν η Ρέιτσελ πριν κάνει πλαστική στη μύτη της, πως ήταν η Μόνικα πριν αδυνατίσει και πόσο ερωτευμένος ήταν ο Ρος από τότε με την Ρέιτσελ. Το βίντεο συγκινεί την Ρέιτσελ η οποία αποφασίζει να συγχωρήσει τον Ρος…

5. “The One Where Everybody Finds Out” (Σεζόν 5, Επεισόδιο 14)

Ο άσχημος γυμνός τύπος που μένει απέναντι από το διαμέρισμα της Ρέιτσελ και της Μόνικα μετακομίζει. Ο Ρος σκέφτεται να νοικιάσει το άδειο διαμέρισμα. Η Φοίβη πηγαίνει να το δει και βλέπει από το παράθυρο τη Μόνικα και τον Τσάντλερ να φιλιούνται. Η Ρέιτσελ, ο Τζόι και η Φοίβη γνωρίζουν πλέον και οι τρεις την αλήθεια και αποφασίζουν να το εκμεταλλευτούν και να κάνουν μια φάρσα στους δύο ερωτευμένους

4. “The One Where Ross Got High” (Σεζόν 6, Επεισόδιο 9)

Οι γονείς της Μόνικα δεν συμπαθούν τον Τσάντλερ επειδή νόμιζουν ότι κάπνιζε χόρτο στο κολέγιο.

3. “The One Where No One’s Ready” (Σεζόν 3, Επεισόδιο 2)

Ο Ρος ετοιμάζεται για μια σημαντική εκδήλωση στο Μουσείο και δεν θέλει να αργήσει αλλά τα φιλαράκια του καθυστερούν. Όταν ξεσπάει τα νεύρα του στην Ρέιτσελ, εκείνη βρίσκει τον τρόπο για να τον εκδικηθεί…

2. “The One With the Embryos” (Σεζόν 4, Επεισόδιο 12)

Η Φοίβη δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα για να φέρει στον κόσμο το παιδί του αδελφού της και της γυναίκας του. Ο Ρος επινοεί ένα παιχνίδι για το ποιός γνωρίζει περισσότερα πράγματα για ποιον με αποτέλεσμα η Ρέιτσελ και η Μόνικα να χάσουν από τον Τζόι και τον Τσάντλερ και να πρέπει να αλλάξουν διαμερίσματα…

1. “The One Where Ross Finds Out” (Σεζόν 2, Επεισόδιο 7)

Η Ρέιτσελ ισχυρίζεται πως έχει ξεπεράσει τα αισθήματα της για τον Ρος και η Μόνικα αποφασίζει να της κανονίσει ραντεβού με έναν φίλο της. Στο ραντεβού, η Ρέιτσελ μιλάει μόνο για τον Ρος, μεθάει και αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή του Ρος πως δεν τον αγαπάει πια.


Διαβάστε επίσης: 7 σειρές ωστέ να μην χρειαστεί να δεις ακόμα μια φορά τα “Φιλαράκια”

Share.

Comments are closed.