Ένας άστεγος άντρας έγινε το πρώτο άτομο που έμεινε σε 3D εκτυπωμένο σπίτι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Ελπίζω να μείνω εδώ μέχρι τις τελευταίες μου μέρες”, είπε ο Tim Shea για το νέο του σπίτι κοντά στο Όστιν του Τέξας, το οποίο κατασκευάστηκε με τρισδιάστατη εκτύπωση.

Ο 70χρονος άντρας, ο οποίος ήταν άστεγος και πάλευε για χρόνια με τον εθισμό του στην ηρωίνη, είναι το πρώτο άτομο που ζει σε σπίτι με τρισδιάστατη εκτύπωση, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του σπιτιού. Το νέο του σπίτι έχει μέγεθος 37 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στην Community First, μια περιοχή που αποτελείται με 3D σπίτια, τα οποία προορίζονται για άστεγους.

ICON

Η κοινότητα περιλαμβάνει ήδη περισσότερα από 500 σπίτια, πολλά από τα οποία κατασκευάστηκαν με την μέθοδο της 3D εκτύπωσης από την νεοσύστατη εταιρεία Icon με έδρα το Όστιν. Η εταιρεία αξιοποιήσε την τεχνολογία ως κοινωνικό αγαθό, με σκοπό να δώσει στέγη στέγη σε αστέγους και εκτοπισμένους, όπως ο Shea.

ICON

Η Icon έχει αναπτύξει μέχρι τώρα έξι διαφορετικά στυλ 3D σπιτιών με διαφορετική διάταξη, τα οποία έχουν κατασκευαστεί με υλικά που θεωρούνται πιο ανθεκτικά σε καταστροφές – όπως τυφώνες – από αυτά που έχουν τα παραδοσιακά σπίτια.

Τα σπίτια, τα οποία τυπώθηκαν με τον εκτυπωτή Icon’s Vulcan II, διαθέτουν ένα υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, σαλόνι και μεγάλη βεράντα με πανοραμική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

ICON

Ο Shea είπε ότι αυτό που του αρέσει περισσότερο, δεν είναι μόνο ότι έχει μια στέγη πάνω από το κεφάλι του, αλλά την αίσθηση της ασφάλειας που του προσφέρει το 3-D-printed σπίτι του.

«Είναι η αίσθηση ότι έχω εγκατασταθεί κάπου”, είπε η Shea, o οποίος μένει στο σπίτι από τον Σεπτέμβριο. “Νιώθω σαν να με αγκαλιάζουν σε αυτό το σπίτι. Μου αρέσει απλά να κάθομαι και να κοιτάζω το εσωτερικό του. Είναι ένα πολύ άνετο, πολύ ζεστό, φιλόξενο μέρος και είμαι τόσο περήφανος που ζω σε αυτό.”

ICON

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Icon, Τζέισον Μπάλαρντ, δήλωσε ότι η αποστολή τους να χτίσουν τρισδιάστατα σπίτια στην κοινότητα ήταν ένας τρόπος να γίνει η αξιοπρεπής διαβίωση προσβάσιμη σε όλους.


Διαβάστε επίσης: Οι άστεγοι στην ταινία “Το Κυνήγι της Ευτυχίας” δεν ήταν ηθοποιοί

Share.

Comments are closed.