Ένα απίστευτο ξύλινο σπίτι που μιμείται την κίνηση του νερού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις όχθες της λίμνης Rosseau στο Οντάριο του Καναδά, βρίσκεται το Tobin Island Boathouse από ττην εταιρεία AKB Architecture, το οποίο διαφέρει πολύ από τα παραδοσιακά παράκτια εξοχικά σπίτια, λόγω του επίπεδου σχεδιασμού του.

Εμπνευσμένο από τις απλές ξύλινες αποβάθρες που υπάρχουν κατά μήκος των ακτών του δήμου Muskoka Lakes, το πανέμορφο σπίτι κατασκευάστηκε από μια σειρά ξύλινων επιπέδων, τοποθετημένων σε κλιμακωτό μοτίβο, τα οποία μιμούνται τις κινήσεις του νερού της λίμνης.

Η κατοικία αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, κοινόχρηστο μπάνιο και σαλόνι με μικρή κουζίνα, στο επάνω επίπεδο. Το χαμηλότερο επίπεδο παρέχει λειτουργικό χώρο αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων τριών θέσεων για σκάφη. Ενσωματωμένη με την κατοικία είναι μια εκτεταμένη ξύλινη αποβάθρα 214 τετραγωνικών μέτρων, η οποία χρησιμεύει ως υπαίθριος χώρος φιλοξενίας, με πανοραμική θέα στην λίμνη, τα νησιά και τις μακρινές ακτές.

Στην πρόσοψη από ξύλο κέδρου χρησιμοποιήθηκε η ιαπωνική διαδικασία Shou Sugi Ban, η οποία είναι γνωστή για τη διατήρηση του ξύλου από τις φυσικές καιρικές συνθήκες. Μια σειρά οριζόντιων και κάθετων σανίδων διαφοροποιούν κάθε επίπεδο, ενώ ένας συνδυασμός από κόντρα πλακέ χρησιμοποιήθηκε στους εσωτερικούς τοίχους και το ταβάνι, δημιουργώντας μια πιο ζεστή ατμόφαιρα.

akb.ca


Διαβάστε επίσης: “The Lap Pool House”: Η εντυπωσιακή κατοικία στην Τήνο που αποθεώνεται στα διεθνή μέσα

Share.

Comments are closed.