Σου δείχνουμε πως να προλαβαίνεις τα πάντα μέσα σε 24 ώρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού είναι αυτό το μικρό πραγματάκι που λέγεται πίεση χρόνου και προσπαθεί καθημερινά να μας συνθλίψει. Τρέχουμε για να πάμε στη δουλειά, τρέχουμε για να επιστρέψουμε στο σπίτι, τρέχουμε για να πάμε για ψώνια…γενικά είμαστε στο τρέξιμο.

Μέσα σε αυτό το διαρκές τρέξιμο, στριμώχνουμε όπως – όπως όσες περισσότερες δραστηριότητες και υποχρεώσεις μπορούμε, και στην σπάνια περίπτωση που τις προλάβουμε όλες, νιώθουμε σαν μόλις να ανεβήκαμε στο Έβερεστ, αλλά ξεχάσαμε πως εκεί πάνω δεν έχει ούτε μια στάλα οξυγόνο…

Όταν όμως οι δραστηριότητες μας αυτές γίνονται χωρίς συγκεκριμένο προγραμματισμό, αλλά είναι ατάκτως ερριμμένες μέσα στην ημέρα με μόνο κριτήριο ότι απλώς προλαβαίνουμε, π.χ. μεσημεριανό στο αυτοκίνητο περιμένοντας να ανάψει το πράσινο, το αποτέλεσμα είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών.

Για καλή μας τύχη, επιστημονικές έρευνες μας υποδεικνύουν ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για το κάθε τι, και όσο σοκαριστικές κι αν σας φανούν οι παρακάτω συστάσεις, μην ξεχνάτε ότι προέκυψαν από ερευνητές.

Πάμε να τις δούμε…

Γυμναστική
5:30 – 6:30 π.μ.

Σύμφωνα με έρευνα των New York Times, η πολύ πρωινή άσκηση, πριν καν δηλαδή το πρωινό, οπλίζει το σώμα για μια ολοήμερη καύση θερμίδων, ενώ παράλληλα το γεμίζει ενέργεια.

Πρωινό
7:15 – 8:30 π.μ.

Διαιτολόγοι ανακάλυψαν ότι όσο νωρίτερα παίρνουμε το πρωινό μας – ιδανικά εντός μίας ώρας από την ώρα που ξυπνάμε- τόσο καλύτερα ενεργοποιείται ο μεταβολισμός μας και αποφεύγουμε εξάρσεις πείνας αργότερα μέσα στην ημέρα.

Κούρεμα
8 – 9 π.μ.

Οι ειδικοί της βιομηχανίας υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα στρες των κομμωτών είναι συνήθως χαμηλότερα νωρίς το πρωί. Αν θέλεις λοιπόν να πετύχεις τον κομμωτή σου γεμάτο ιδέες και θετική ενέργεια, φρόντισε να κλείνεις το πρώτο ραντεβού.

Σερφάρισμα στο Twitter
Πριν τις 9 π.μ.

Έρευνα σε πάνω από 500 εκατομμύρια tweets έδειξε ότι πριν τις 9 το πρωί μπορείς να βρεις τα περισσότερα ευχάριστα tweets. (Μάλλον γιατί ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα ειδησεογραφικά και έχουν ξεμείνει ακόμα πολλά μεταμεσονύκτια).

Βρες σπίτι
9 π.μ.

Οι περισσότερες νέες καταχωρήσεις ακινήτων ανεβαίνουν στο διαδίκτυο περίπου στις 9 το πρωί. Μην το αφήσεις λοιπόν για το μεσημέρι, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα σε έχει προλάβει κάποιος άλλος.

Πρωινός καφές
Μετά τις 9:30 π.μ.

Οι νευρολόγοι συνιστούν να περιμένεις να πάει 9:30 πριν πιεις τον πρωινό σου καφέ. Ο λόγος είναι ότι μεταξύ 8 και 9 το πρωί τα επίπεδα κορτιζόλης, που είναι η ορμόνη του στρες, βρίσκονται στα ύψη, οπότε δεν χρειάζεσαι ντοπάρισμα καφεΐνης.

Διάλειμμα
10:30 π.μ.

Το διάλειμμα νωρίς, κατά τις πρώτες ώρες της εργασίας σου είναι αποδοτικότερο. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, διάλεξε μία από τις δουλειές που σε ευχαριστούν περισσότερο.

Συνέντευξη για δουλειά
9 – 10:30 π.μ.

Σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, όσο η ώρα περνάει, τόσο δυσκολότερο είναι για τους εργοδότες να βαθμολογήσουν υψηλά έναν υποψήφιο. Δεν είναι εύκολο, αλλά αν μπορείς κλείσε το πρώτο ραντεβού.

Μεσημεριανό
12:00 π.μ.

Συνδέεται με την ώρα που πήρες το πρωινό σου. Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να τρως το αργότερο 4,5 ώρες μετά το πρωινό σου. Προσπάθησε λοιπόν να γευματίζεις γύρω στις 12:30 μ.μ.

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων
Μετά τις 13:30

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Columbia είναι καλύτερο τις δύσκολες αποφάσεις να τις παίρνεις αφού έχεις γευματίσει. Αισθάνεσαι πιο ανανεωμένος και η ενέργεια σου είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Σιέστα
14:00 – 15:00

Ιδανική ώρα να πάρεις έναν μικρό υπνάκο, δέκα – είκοσι λεπτών. Αν διαρκέσει περισσότερο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ξυπνήσεις βαρύς (έχοντας ξεχάσει ποιος είσαι και που βρίσκεσαι), ενώ όσο πλησιάζεις προς το απόγευμα τόσο πιθανότερο είναι να επηρεαστεί ο βραδινός σου ύπνος.

Εργασιακό meeting
15:00

Τα meetings που γίνονται στις 15:00 και κατά προτίμηση ημέρα Τρίτη, έχουν περισσότερες πιθανότητες για μεγαλύτερη προσέλευση, καθώς, σε αντίθεση με το τέλος της εβδομάδας, οι προθεσμίες είναι λιγότερο πιεστικές.

Φασίνα στο σπίτι
16:00

Η διάθεση σου καθώς και ο συντονισμός χεριού – ματιού βρίσκονται στα ανώτατα επίπεδα αργά το μεσημέρι προς απόγευμα. Έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις την κουζίνα σου να αστράφτει χωρίς να τα κάνεις χειρότερα απ’ ότι ήταν πριν και χωρίς να νιώσεις ότι σπας πέτρες στα κάτεργα.

Αύξηση μισθού
17:00

Αν αισθάνεσαι ότι ήρθε η στιγμή να ζητήσεις την αύξηση που τόσους μήνες έχεις σκεφτεί να ζητήσεις, κάνε το αλλά καλύτερα περίμενε ως τις 17:00. Προς το τέλος της εργασιακής ημέρας, ακόμα και το αφεντικό σου σκέφτεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα πάει σπίτι του, είναι πιο χαλαρός/χαλαρή και άρα πιο πιθανό να σου πει ναι.

Έμπνευση – Νέες ιδέες
17:00 – 18:00

Πανεπιστημιακές έρευνες έχουν δείξει ότι το μυαλό μας είναι πιο δημιουργικό όταν πια είμαστε κουρασμένοι. Ένα κουρασμένο και μη συγκεντρωμένο μυαλό είναι πιθανότερο να παράξει περισσότερες δημιουργικές ιδέες από ένα ξεκούραστο, που λειτουργεί περισσότερο με τη λογική.

Δείπνο
18:30

Σύμφωνα με διατροφολογικές έρευνες δεν πρέπει να τρώμε μετά τις 19:00 και τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πέσουμε για ύπνο. Ο λόγος είναι ότι το βράδυ γινόμαστε λιγότερο κινητικοί κι έτσι καίμε λιγότερες θερμίδες.

Supermarket
19:00 – 20:00

Μετά το μεσημέρι, τα supermarket έχουν λιγότερο κόσμο. Μετά τις 18:00 δεν θα συναντήσεις τις ορδές των νοικοκυρών και των ανδρών κουβαλητών. Προσοχή όμως! Αν φτάσεις την τελευταία στιγμή, εκτός από δεκάδες άλλους πανικόβλητους πελάτες της τελευταίας στιγμής, θα έχεις να αντιμετωπίσεις και την κούραση των υπάλληλων.

Ποστάρισμα στο facebook, Instagram
20:00 – 21:00

Αν θες η νέα σου φωτογραφία να πάρει κάποια παραπάνω likes και σχόλια εκτός από της κοπέλας σου, του κολλητού σου και της θείας σου που γράφει «Κούκλος! Φτυστός η μάνα σου!», φρόντισε να την ανεβάσεις μετά το απόγευμα. Τότε είναι που οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να χαλαρώνουμε και αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στα social media.

Βγάλε τον σκύλο βόλτα
20:00 – 21:00

Οι ειδικοί συμπεριφοράς σκύλων θεωρούν ότι η βραδινή βόλτα κάνει ιδιαίτερο καλό και σε σένα και στον σκύλο σου. Χωρίς πια το άγχος να προλάβεις τις διάφορες δουλειές σου, κάνεις μια πραγματικά χαλαρή βόλτα, δίνοντας στον σκύλο σου τον απαραίτητο χρόνο να απολαύσει τις μυρωδιές και τους ήχους του πάρκου.

Μπάνιο
22:00

Σύμφωνα με αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μετά από ένα ζεστό μπάνιο σε χαλαρώνει, σου φέρνει νύστα κι έτσι σε βοηθάει να κοιμηθείς ευκολότερα το βράδυ.

Διάβασμα
22:00

Αν χρειαστεί να φρεσκάρεις τη μνήμη σου για το αυριανό meeting ή μελετάς για κάτι καινούριο, το διάβασμα προς το τέλος της ημέρας σε βοηθάει να απορροφήσεις ευκολότερα νέες πληροφορίες, οι οποίες θα μείνουν στη μνήμη σου και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ύπνος
22:00, 23:30 ή 01:00

Με δεδομένο ότι η συνηθέστερη ώρα αφύπνισης είναι στις 07:00 και ότι ο μέσος κύκλος ύπνου διαρκεί 90 λεπτά, αυτές είναι οι προτιμότερες ώρες να σε πάρει ο ύπνος για να ξυπνάς ανανεωμένος και ξεκούραστος.


Διαβάστε επίσης: Δες τι πρέπει να αποφύγεις να κάνεις σε ένα ραντεβού

Share.

Comments are closed.