Τα 5 βήματα που μπορούν να βοηθήσουν μία σχέση σε “διάλειμμα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν γνωριζουμε αν έχετε δει ποτέ “Φιλαράκια”, αλλά η περιβόητη φράση “ήμασταν σε διάλειμμα” ή, αλλιώς “we were on a break” που είχε πει ο Ρος στην Ρέιτσελ όταν την απάτησε επειδή είχαν κάνει “διάλειμμα” στην σχέση τους, έχει μείνει στην τηλεοπτική ιστορία. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν πολλές συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα, καθώς για μερικούς ανθρώπους το “διάλειμμα” σημαίνει πως όλα έχουν τελειώσει σε μία σχέση, ενώ άλλοι θεωρούν πως πρόκειται για μια περίοδο ξεκαθαρίσματος συναισθημάτων και όχι ένας χωρισμός.

Σίγουρα το να ζητήσει κανείς από το ταίρι του να κάνουν ένα “διάλειμμα” στην σχέση τους σημαίνει πως έχει αμφιβολίες και χρειάζεται χρόνο για να σκεφτεί αν τελικά έχει μέλλον μαζί του. Παρόλο που είναι αρκετά δύσκολο να μην επικοινωνεί σε καθημερινή βάση με τον άνθρωπο που έχει σχέση, μακροπρόθεσμα είναι καλύτερα και για τους δύο, καθώς ένα “διάλειμμα μπορεί να αποτρέψει το αναπόφευκτο.

Βέβαια για να λειτουργήσει σωστά όλο αυτό και να έχει αποτέλεσμα, είτε θετικό, είτε αρνητικό, θα πρέπει το ζευγάρι να θέσει κάποιους κανόνες από την αρχή, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Αν λοιπόν είστε σε φάση που θέλετε να κάνετε διάλειμμα στην σχέση σας, αυτοί είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις το “διάλειμμα”;

Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου γιατί χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από την σχέση σου. Αισθάνεσαι ότι η σχέση σου στερείται ενθουσιασμού; Δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον; Βρίσκεσαι σε ένα στάδιο στην ζωή σου (αλλάζεις δουλειά, ξεκινάς σπουδές) που θεωρείς ότι μια σχέση σου μπαίνει εμπόδιο; ‘Οποιο και αν είναι το πρόβλημα, θα πρέπει να αναλογιστείς αν στέκεται εμπόδιο σε αυτή την σχέση. Αν βλέπεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να χωρίσεις και όχι να ζητήσεις διάλειμμα, καθώς είναι η ιδανικότερη επιλογή και για τους δύο.

Συζητήστε το

Δεδομένου ότι το διάλειμμα στην σχέση σας αφορά και τους δύο, για να επιτευχθεί θα πρέπει να προηγηθεί μια συζήτηση μεταξύ σας. Θα πρέπει να μιλήσετε πρόσωπο με πρόσωπο, καταρχήν γιατί αυτό είναι το σωστό και δεύτερον θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν όντως τα συναισθήματα σας είναι τα ίδια.

Βάλτε κανόνες

Θα επικοινωνείτε; Θα επιτρέψετε να υπάρξει ερωτική συναναστροφή με άλλα πρόσωπα; Θα λήξει κάποια στιγμή αυτό το διάλειμμα; Θέστε ερωτήματα και δώστε συγκεκριμένες απαντήσεις για την αποτελεσματική χρήση αυτού του διαλείμματος.

Μην θεσετε χρονικά όρια

Αν και πρέπει να βάλετε ορισμένους κανόνες, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση ο ένας να πιέζει τον άλλο χρονικά. Το να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα μέσα σας ίσως σας πάρει περισσότερο χρόνο. Συνεπώς η διάρκεια του διαλείμματος καλό θα ήταν να μπει σε δεύτερη μοίρα.

Κάντε το να αξίζει

Όσο βρίσκεστε σε διάλειμμα, αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε τον εαυτό σας εκτός σχέσης. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα χόμπι, να επισκέπτεστε την οικογένεια και τους φίλους σας πιο συχνά, και μερικές φορές να επιτρέπετε στον εαυτό σας να αισθάνεται μοναξιά. Πρέπει να αναρωτηθείτε αν αυτή η μοναξιά είναι ο λόγος που βρεθήκατε σε μια σχέση εξ’ αρχής.

Σίγορα είναι μια περίοδος που θα έχεις την δυνατότητα να συνδεθείς αποτελεσματικά με τον εαυτό σου. Θα ακούσεις τις σκέψεις, τα συναισθήματά σου και λίγο αργότερα θα καταφέρεις και πάλι να σκεφτείς για αυτή τη σχέση με πιο καθαρό μυαλό. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, το διάλειμμα θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πως στην ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο.


Διαβάστε επίσης: 4 βήματα για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό σε 30 ημέρες

Share.

Comments are closed.