Δες γιατί μπορεί να μην έβλεπες ποτέ τον “Ρόκι” του Σιλβέστερ Σταλόνε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η σειρά ταινιών “Ρόκι” είναι από τις πιο θρυλικές στην κινηματογραφική ιστορία, η πρώτη ταινία ωστόσο θεωρήθηκε μια τεράστια πρόκληση. Η Studio United Artists – η οποία ανησυχούσε για την οικονομική της προοπτική – αντιτάχθηκε έντονα στην παραγωγή της ταινίας και προσπάθησε να την σαμποτάρει πάνω από μια φορά.

Σύμφωνα με τον παραγωγό Ίρβιν Γουίνκλερ, τα προβλήματα άρχισαν πριν ακόμα ξεκινήσουν τα γυρίσματα, με το στούντιο να απορρίπτει τη βασική προϋπόθεση: ο Σιλβέστερ Σταλόνε να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον οποίο δημιούργησε ο ίδιος.

“Έγινε λίγο περίπλοκό καθώς η United Artists, το στούντιο με το οποίο κάναμε συμφωνία, γύρισαν και μας είπαν: “Γιατί να θέλουμε να πληρώσουμε για μια ταινία που θα πρωταγωνιστήσει ένας άγνωστος τύπος που ονομάζεται Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος θα υποδυθεί έναν πυγμάχο με δύσκολη ζωή και θα έχει μια ερωτική ιστορία με ένα άσχημο κορίτσι; Δεν υπάρχει τίποτα εδώ που να είναι ελκυστικό για εμάς, και για αυτό τον λόγο δεν πρόκειται να κάνουμε την ταινία.'” Επειδή ωστόσο ο Γουίνκλερ είχε μια συμφωνία με την εταιρεία, οι όροι της οποίας ήταν απαράβατοι, η United αναγκάστηκε να προχωρήσει – αλλά δεν τους άρεσε αυτό το γεγονός.

Προσπαθώντας να ξεφύγει από την συμφωνία, το στούντιο πρόσφερε στον Γουίνκλερ δύο εκατομμύρια δολάρια για να κάνει την ταινία – 500.000 δολάρια περισσότερα από το ποσό που είχε συμφωνηθεί – έτσι ώστε να μπορούν να πουν ότι αυτή η ταινία κοστίζει πάρα πολύ, και ότι δεν μπορούν να την κάνουν. Εντούτοις, ο Γουίνκλερ είπε ότι θα έκανε την ταινία για ένα εκατομμύριο δολάρια, και η United Artists απρόθυμα συμφώνησε.

Στη συνέχεια, ένα από τα στελέχη του στούντιο προσπάθησε να αγοράσει το σενάριο από τον Σταλόνε για 250.000 δολάρια. Με αυτό τον τρόπο, θα είχαν το σενάριο και θα μπορούσαν να ακυρώσουν την ταινία. Ευτυχώς, ο Σταλόνε απέρριψε την προσφορά, παρά το γεγονός ότι ήταν άφραγκος εκείνη την εποχή.

Τα πράγματα δεν έγιναν ευκολότερα, καθώς το στούντιο έθεσε οικονομικούς περιορισμούς στους δημιουργούς, απαιτώντας να γυριστεί η ταινία σε όχι περισσότερο από 25 ημέρες και έριξε τον προϋπολογισμό κάτω από τα 950.000 δολάρια. Τελικά, η ταινία δικαιώθηκε, καθώς έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και ήταν υποψήφια για εννέα συνολικά Όσκαρ (απέσπασε τελικά τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Μοντάζ).


Διαβάστε επίσης: 8 μαθήματα που πήραμε από τις προπονήσεις του Ρόκι Μπαλμπόα

Share.

Comments are closed.