8 ατάκες που λατρέψαμε στα “Καλά Παιδιά” του Μάρτιν Σκορτσέζε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν ότι η σπουδαιότερη γκανγστερική ταινία που γυρίστηκε ποτέ, είναι το έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα, “Ο Νονός”, υπάρχουν ωστόσο μερικοί που έχουν αντίθετη άποψη και υποστηρίζουν ότι το “Καλά Παιδιά” του Μάρτιν Σκορτσέζε ήταν καλύτερη, καθώς ήταν πιο ρεαλιστική.

Για εμάς ο “Νονός” τίθεται εκτός ανταγωνισμού, αξίζει όμως να παραδεχτούμε ότι η ταινία του Μάρτι ήταν διασκεδαστική, είχε άψογο soundtrack, φοβερή αίσθηση του χιούμορ, ήταν πιο ρεαλιστική όσον αφορά τον τρόπο ζωής ενός γκάνγκστερ, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και κατάφερε να επηρεάσει πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Σίγουρα η ατάκα “I’m gonna make him an offer he can’t refuse” του Δον Κορλεόνε, η οποία έχει ψηφιστεί η 2η καλύτερη ατάκα στην ιστορία του κινηματογράφου μετά την θρυλική ατάκα “Frankly, my dear, I don’t give a damn” του Κλαρκ Γέιμπλ στο “Όσα παίρνει ο άνεμος”, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη κουλτούρα και έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων μας, ωστόσο δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις ατάκες που ακούσαμε στα “Καλά Παιδιά” του μικρόσωμου πολυλογά σκηνοθέτη από την περίφημη γειτονιά της Νέας Υόρκης, “Μικρή Ιταλία”.

“As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster”

Την είπε: Ρέι Λιότα
Γιατί αξίζει να την θυμάσαι: Επειδή είναι η καλύτερη ατάκα που ακούστηκε ποτέ στο άνοιγμα γκανγκστερικής ταινίας.


“I’m funny how, I mean funny like I’m a clown?”

Την είπε: Τζο Πέσι
Γιατί αξίζει να την θυμάσαι: Επειδή είναι ίσως η πιο διάσημη σκηνή της ταινίας, η οποία δεν υπήρχε στο σενάριο. Την πρότεινε ο ίδιος ο Τζο Πέσι, όταν έκαναν τις πρώτες πρόβες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.


“Now go home and get your fuckin’ shinebox”

Την είπε: Φρανκ Βίνσεντ
Γιατί αξίζει να την θυμάσαι: Επειδή κανείς δεν ξεχνάει τον γκάνγκστερ Μπίλι Μπατς να λέει την αμίμητη αυτή ατάκα στον Τόμι Ντεβίτο του Τζο Πέσι.


“Never rat on your friends and always keep your mouth shut”

Την είπε: Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Αξίζει να την θυμάσαι: Γιατί ακόμα και αν δεν είσαι γκάνγκστερ είναι μια σύμβουλή που πρέπει να ακολουθείς στην ζωή σου.


“Oh, I like this one. One dog goes one way, the other dog goes the other way”

Την είπε: Τζο Πέσι
Γιατί αξίζει να την θυμάσαι: Είναι αυτοσχεδιασμός και είναι μια από τις πιο αστείες σκηνές τις ταινίας.


“I’m gonna go get the papers, get the papers”

Την είπε: Jimmy Two Times
Γιατί αξίζει να την θυμάσαι: Επειδή ο τύπος που την είπε είχε πάρα πολύ μικρό ρόλο, ωστόσο όλοι την θυμούνται, θυμούνται.


“I’m an average nobody. I get to live the rest of my life like a schnook”

Την είπε: Ρέι Λιότα
Γιατί αξίζει να την θυμάσαι: Επειδή ακόμα και αν δεν θυμάσαι την πλοκή της ταινίας, σίγουρα θυμάσαι τον Ρέι Λιότα να γυρίζει προς την κάμερα στο τέλος της ταινίας και να ακούγεται αυτή η ατάκα.


Διαβάστε επίσης: 9 συναρπαστικές ιστορίες που λίγοι γνωρίζουν για τον Μάρτιν Σκορτσέζε

Share.

Comments are closed.