7 τρόποι να γίνεις πιο συμπαθής στους γύρω σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το να κάνεις καλή εντύπωση και να δείχνεις πιο γοητευτικός, σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, κώδικες επικοινωνίας, αλλά και ικανότητες. Φυσικά, όλα αυτά έρχονται μέσα από την εμπειρία και την καθημερινή τριβή με άλλους ανθρώπους, όπου η εξάσκηση μαζί τους είναι αυτή που θα σου επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σου προτείνουμε 7 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο συμπαθής στους γύρω σου, δημιουργώντας μια θετική αύρα.

Μην φοβάσαι να χάνεις

Οι γοητευτικοί άντρες δεν προσπαθούν να κερδίζουν στα πάντα. Το αντίθετο μάλιστα…

Προσπαθούν να δίνουν περισσότερα, παρά να παίρνουν. Δεν τους είναι δύσκολο να παραδέχονται τα λάθη τους, ή να μιλάνε για τις αδυναμίες τους.

Μπορούν να πουν “Θέλω να γίνω σαν κι εσένα” ή “Θέλω να μου μάθεις…”. Κι αυτό γιατί ξέρουν πως οι άνθρωποι εκτιμούν την ειλικρίνεια και την έκφραση συναισθημάτων.

Να δείχνεις ειλικρινά ότι χάρηκες που γνώρισες κάποιον

Να χαμογελάς όταν σου χαμογελούν και να δείχνεις άνετος, χωρίς κόμπλεξ για την πιθανή ανωτερότητα του άλλου. Να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που σου λέει ο άλλος και θα δεις ότι αυτομάτως θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.

Να ψάχνεις για αμοιβαία κατανόηση

Οι περισσότεροι ψάχνουν για κόντρες και διαφωνίες, που σίγουρα τους οδηγούν σε ρήξη παρά σε μια λογική συζήτηση. Οι γοητευτικοί και χαρισματικοί άντρες ψάχνουν να βρουν κοινά σημεία με τον απέναντι τους.

Προσπάθησε να κάνεις το ίδιο και σίγουρα έχεις να κερδίσεις πράγματα.

Nα είσαι καλός στις εκφράσεις προσώπου

Οι αρεστοί άντρες εκφράζουν τα συναισθήματα τους στο πρόσωπο τους σε τέτοιο βαθμό που “μαγεύουν” σε χρόνο μηδέν τον άνθρωπο που έχουν απέναντι τους. Μπορούν με τις εκφράσεις τους να μετατρέψουν ακόμη και την πιο βαρετή ιστορία σε κάτι συναρπαστικό, κι αυτό φυσικά κεντρίζει το ενδιαφέρον του συνομιλητή τους.

Μην φοβάσαι να φανείς ανόητος

Το να κάνεις χαζά πράγματα δεν σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος του κόσμου, αλλά προσπάθησε να μην το παρακάνεις. ‘Αλλο το να έχεις πλάκα και άλλο το να γίνεσαι γελοίος. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις ένα όριο σ’ αυτά που κάνεις και θα δεις ότι και οι άλλοι θα εκτιμήσουν το χιούμορ σου.

Να θυμάσαι πάντα ονόματα

Να θυμάσαι πάντα τα ονόματα των ανθρώπων που χαιρετάς γιατί αυτό δείχνεις στους άλλους ότι είναι σημαντικοί για σένα. Οπότε, είναι βασικό να δίνεις σημασία όταν γνωρίζεις κάποιον και να ακούς όσα έχει να πει. Έτσι την επόμενη φορά που θα τον συναντήσεις, μίλα του ελεύθερα και μέσα στη συζήτηση ανάφερε το όνομα του, το όνομα κάποιου συγγενή ή ακόμη και το όνομα του κατοικιδίου του. Θα το εκτιμήσει όσο δεν φαντάζεσαι.

Να ακούς περισσότερο και να μιλάς λιγότερο

Oι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν να ακούνε και θέλουν να μιλούν μόνο για τον εαυτό τους.

Είναι καλύτερα όμως να ακούς και τον άλλον τι έχει να σου πει, δείχνοντας ενδιαφέρον για την ιστορία του. Θα το εκτιμήσει δεόντως και αυτομάτως θα κερδίσεις τη συμπάθεια του.


Διαβάστε επίσης: Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο πρώτο ραντεβού

Share.

Comments are closed.