‘Casa H’: Μια απίστευτη κατοικία σε μια πλαγιά στις ακτές της Χιλής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τον τίτλο ‘Casa H’, αυτή η υπέροχη κατοικία στη Χιλή που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Felipe Assadi, Trinidad Schönthaler και Macarena Avila, είναι η απόδειξη της ομορφιάς του οπλισμένου σκυροδέματος.

Χτισμένη σε μια πλαγιά στις ακτές της Χιλής, η πολυτελής κατοικία αποτελείται από μια διαδοχή διαμήκων και εγκάρσιων δοκών, που μαζί δημιουργούν μια ενιαία δομή που αιωρείται με χάρη πάνω από το έδαφος.

Χωρίς ενδιάμεσα χωρίσματα και κολώνες, υπάρχει άμεση πρόσβαση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού όπως το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα, ενώ ένας διάδρομος οδηγεί στην κύρια κρεβατοκάμαρα στην άκρη της κατοικίας. Στο κάτω επίπεδο, υπάρχει ένας κοινόχρηστος χώρος που συνδέεται με τα υπόλοιπα υπνοδωμάτια.

Στο εσωτερικό της κατοικίας, τα ξύλινα πατώματα και τα πάνελ έρχονται σε έντονη αντίθεση με τις γκρι αποχρώσεις του τσιμέντου, ενώ κάθε δωμάτιο έχει θέα στον ωκεανό. Τέλος στο εξωτερικό υπάρχει μια εντυπωσιακή πισίνα αποό σκυρόδεμα, η οποία βρίσκεται σε κάθετη γωνία με το σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Ένας σκελετός δεινόσαυρου βρίσκεται μέσα σε μια κατοικία αξίας 37,9 εκατ. δολαρίων!

Share.

Comments are closed.