Παλαίωση τουλάχιστον 10 ετών για το cognac XO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
To cognac ΧΟ (Extra Old) που θα διατίθεται στο εμπόριο από την 1η Απριλίου 2018 θα είναι τουλάχιστον “10 ετών”, που σημαίνει ότι το νεότερο προϊόν απόσταξης οίνου (eau-de-vie) στη μίξη ενός κονιάκ XO θα πρέπει στο εξής να έχει ηλικία τουλάχιστον 10 ετών και όχι έξι που είχε έως τώρα.

“Στην πράξη, ήδη υπάρχουν πολλά κονιάκ ΧΟ, των οποίων το νεότερο eau-de-vie ξεπερνά σε ηλικία τα 10 χρόνια”. Ωστόσο, το μέτρο αυτό έχει στόχο να εναρμονίσει περισσότερο τον κανονισμό με την πραγματικότητα της αγοράς και να κάνει ακόμη πιο ποιοτικά τα ΧΟ, ανακοίνωσε το Εθνικό Διεπαγγελματικό Γραφείο του Κονιάκ (BNIC) της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του εγχειριδίου ποιότητας του κονιάκ της 15ης Ιανουαρίου 2015, από την 1η Απριλίου 2018 κάθε eau-de-vie του κονιάκ που θα διατίθεται στο εμπόριο χύμα ή προσυσκευασμένο, εκτός από τις ποσότητες που θα τεθούν στο εμπόριο ή προσυσκευαστούν πριν από την ημερομηνία αυτή, θα πρέπει να ελέγχεται ώστε να διαπιστώνεται ότι είναι ηλικίας 10 ετών.

Το αλκοολούχο προϊόν είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς προπαρασκευής: ζύμωσης του κρασιού που προέρχεται από τους αμπελώνες της περιοχής Κονιάκ στη νοτιοδυτική Γαλλία, διπλής απόσταξής του και τοποθέτησής του αρχικά σε βαρέλια για να πάρει το πρώτο του χρώμα και να αποβάλει τις τανίνες του και της μετέπειτα τοποθέτησής του σε άλλα βαρέλια για τη διαδικασία της ωρίμανσης.

Share.

Comments are closed.