Οι περούκες από χαρτί της Άσια Κόζινα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Άσια Κόζινα (Asya Kozina) δουλεύει στην Αγία Πετρούπολη, και δουλεύει με χαρτί. Και επανερμηνεύει τις περίτεχνες περούκες της περιόδου του μπαρόκ και αυτής του ροκοκό.

Πριν δύο χρόνια, μας είχε εντυπωσιάσει με τη σειρά δημιουργιών της «Μπαρόκ χάρτινες περούκες». «Οι ιστορικές περούκες πάντα με γοήτευαν, ειδικά αυτές της περιόδου του μπαρόκ. Είναι τέχνη για την τέχνη, αισθητική για την αισθητική. Δεν υπάρχει έννοια του πρακτικού, αλλά είναι όμορφες. Σε αυτή την περίπτωση, το χαρτί βοηθά να υπογραμμιστεί η βασική φόρμα και στο να μην έχουμε εμμονή με τις μη απαραίτητες λεπτομέρειες» είχε δηλώσει, τότε.

Τώρα, στην καινούργια σειρά δημιουργιών της, πηγαίνει ένα βήμα πάρα πέρα και ενσωματώνει σύμβολα της σύγχρονης εκβιομηχάνισης και προόδου σε συνθέσεις που πυργώνονται πάνω από τα κεφάλια που τις φέρουν.

«Η καινούργια σειρά μας είναι ένας συνδυασμός παλαιάς και νέας πολυτέλειας, όπου ένας ουρανοξύστης ανορθώνεται στην κορυφή μιας περίτεχνης κόμμωσης, και το αεροπλάνο διακοσμείται με λουλούδια και φτερά στρουθοκαμήλου» εξηγεί στο Designboom. «Υπάρχει μια ρόδα λούνα παρκ, ένα βιολί. Και η ιαπωνικού στυλ περούκα έχει μιαν άνοιξη από άνθη κερασιάς, σαν σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας των μοντέρνων καιρών» τονίζει.

Η Ρωσίδα καλλιτέχνις πραγματικά γεφυρώνει το σήμερα με το χθες.

Share.

Comments are closed.