Μουσείο για νουντλς ρυζιού στην Κίνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ένα ιδιωτικό μουσείο αφιερωμένο στην κινεζική σπεσιαλιτέ νουντλς ρυζιού και σαλιγκάρια άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες στην πόλη Λιουτσόου, στη νότια περιφέρεια Γκουανγκσί της Κίνας.

Το παραδοσιακό πιάτο, γνωστό ως «λουοσιφέν», παρασκευάζεται από νουντλς ρυζιού τα οποία αφού βραστούν σερβίρονται μέσα σε σούπα από ποταμίσια σαλιγκάρια.

Το μουσείο ιδρύθηκε από έναν ντόπιο κατασκευαστή και έχει στόχο την προστασία της παράδοσης του “λουοσιφέν”. Άλλωστε το πιάτο είναι σήμα κατατεθέν της πόλης Λιουτσόου.

Συνδυάζοντας την παραδοσιακή τροφή της φυλής Χαν, μαζί με εκείνης των φυλών Μιάο και Ντονγκ, το “λουοσιφέν” είναι ένα πιάτο με βραστά νουντλς (ζυμαρικά) παρασκευασμένα από ρύζι και βλαστάρια μπαμπού, αποξηραμένα γογγύλια, φρέσκα λαχανικά και φιστίκια τα οποία σερβίρονται μέσα σε μια πικάντικη σούπα σαλιγκαριών.

Στο μουσείο θα προβάλλονται βίντεο και εικόνες οι οποίες θα δείχνουν την ιστορία των αγαπημένων αυτών κινεζικών ζυμαρικών και την εξέλιξή τους στη σημερινή γαστρονομία.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν μία αυτόματη γραμμή παραγωγής, καθώς κάθε μέρα θα παρασκευάζονται εντός του μουσείου περίπου 100.000 πακέτα νουντλς ρυζιού.

Από το 2014 ο αριθμός των εταιριών που παρασκευάζουν νουντλς από ρύζι στην Λιουτσόου έχε φθάσει τις 79 από δύο που ήταν αρχικά.

Τα ντουντλς πωλούνται και μέσω των 8.600 ηλεκτρονικών καταστημάτων. Σε όλη την Κίνα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 5.000 εστιατόρια που σερβίρουν αυτό το πιάτο, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει κατακτήσει και τη διεθνή αγορά.

Share.

Comments are closed.