Η ‘Casa H’ αποτελεί τέλειο παράδειγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τον τίτλο ‘casa H’ που της έχει δωθεί, αυτή η κατοικία στη Χιλή είναι μια απόδειξη για την ομορφιά του οπλισμένου σκυροδέματος και σχεδιάστηκε από τους felipe assadi, trinidad schönthaler και macarena ávila.

Χτισμένη σε μία πλαγιά στις ακτές της Χιλής, η πολυτελής κατοικία αποτελείται από μια διαδοχή διαμήκων και εγκάρσιων δοκών που μαζί δημιουργούν μια ενιαία δομή που αιωρείται με χάρη πάνω από το έδαφος.

Χωρίς ενδιάμεσα χωρίσματα και κολώνες, υπάρχει άμεση πρόσβαση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού όπως το σαλόνι,την τραπεζαρία και την κουζίνα, ενώ ένας διάδρομος οδηγεί στην κύρια κρεβατοκάμαρα στην άκρη της κατοικίας. Στο κάτω επίπεδο της κατοικίας υπάρχει ένας κοινόχρηστος χώρος που συνδέεται με τα υπόλοιπα υπνοδωμάτια.

Στο εσωτερικό της, τα ξύλινα πατώματα και τα πάνελ έρχονται σε έντονη αντίθεση με τις γκρι αποχρώσεις του τσιμέντου, ενώ κάθε δωμάτιο έχει θέα στον ωκεανό. Τέλος την κατοικία συμπληρώνει μια εντυπωσιακή πισίνα απο σκυρόδεμα, η οποία βρίσκεται σε κάθετη γωνία με το σπίτι.

 

By Ioanna Giannioti

Share.

Comments are closed.