Δέντρα ξεπετάγονται από τα ζώα που ζωγραφίζει ο Άλφρεντ Μπάσα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Τα ζώα που σχεδιάζει ο Άλφρεντ Μπάσα (Alfred Basha) τα έχει, μάλλον, αγγίξει ραβδάκι καλής νεράιδας. Και τα έχει μαγέψει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξηγήσει κανείς αυτό που συμβαίνει.

 

Το περίγραμμα μιας συμπαθέστατης αρκούδας που κόβει βόλτες στο δάσος σχηματίζεται από κορμούς δέντρων τα οποία ελίσσονται προς τα πάνω, ενώ το σώμα της αποτελείται από κλαριά που ξεπετάγονται από τους κορμούς.

Κατά έναν παράξενο τρόπο, το ίδιο συμβαίνει και με ένα κολεόπτερο.

Ενώ, το καμπυλωτό σώμα μια αλεπούς που έχει πηδήσει ψηλά και τώρα είναι έτοιμη να προσγειωθεί έχει μεταμορφωθεί σε ένα δάσος από έλατα, απ’ τις κορφές των οποίων εκτινάχθηκαν προς τον ουρανό πουλιά.

Τα φτερά ενός μικρού, γλυκύτατου πουλιού είναι κλαδιά δέντρων.

Τα υπερήφανα κέρατα ενός ελαφιού συνομιλούν: το ένα είναι γυμνά, χειμωνιάτικα κλαδιά δέντρων μέσα απ’ τα οποία πετούν διαβατάρικα πουλιά, στο άλλο τα κλαδιά είναι γεμάτα από φύλλα και πλουμιστά άνθη. Το πέρασμα των εποχών, μήπως;

Το σώμα μιας φάλαινας είναι «κεντημένο» με άνθη και φύλλα.

Ο γραφίστας και εικονογράφος Άλφρεντ Μπάσα έχει τη βάση του στο Τρεβίζο, στην Ιταλία. Εδώ και χρόνια, σχεδιάζει με μολύβι και μετά, δουλεύει με μαύρη μελάνη πάνω στο σχέδιο. Μας «ταξιδεύουν» τα σχέδιά του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.