«Απελευθερώνοντας την αρχιτεκτονική»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Τζούνια Ισιγκάμι είναι μια σημαντική και μοναδική φιγούρα της σκηνής των νέων Ιαπώνων αρχιτεκτόνων. Οι προβολείς στράφηκαν πάνω του όταν, στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας του 2010, τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα. Τώρα, το Fondation Cartier στο Παρίσι φιλοξενεί την πρώτη μεγάλη σόλο έκθεση ενός δημιουργού με ένα ποιητικό έργο στις αποσκευές του, έργο στο οποίο το τοπίο κατέχει κεντρική θέση.

Η έκθεση «Απελευθερώνοντας την αρχιτεκτονική» αποκαλύπτει την έρευνα του Ισιγκάμι στην ελευθερία, τη ρευστότητα και το μέλλον της αρχιτεκτονικής. Συνοδεύεται από ένα βιβλίο το οποίο ιχνηλατεί τη συνεργασία του με το Ίδρυμα, με φωτογραφίες, σχέδια, μοντέλα και όλη την ποίηση που είναι σύμφυτη στη δουλειά του.

«Θέλω την αρχιτεκτονική να την σκέφτομαι ελεύθερα» εξηγεί ο Τζούνια Ισιγκάμι. «Θέλω να διευρύνω την προοπτική μου στην αρχιτεκτονική όσο ευέλικτα, πλατιά και επιδέξια είναι δυνατόν, πέρα από τα στερεότυπα για το τι θεωρείται “αρχιτεκτονική”» συνεχίζει.

Ο Ιάπωνας ντιζάινερ και αρχιτέκτονας παρουσιάζει 20 από τα πρότζεκτ του σε Ευρώπη και Ασία μέσα από μια σειρά μεγάλης κλίμακας μοντέλων, συνοδευόμενα από ταινίες και σχέδια που καταγράφουν τα διάφορα στάδια σύλληψης και υλοποίησής τους. Όλα αυτά σε έναν «διάλογο» με το εμβληματικό κτίριο που δημιούργησε ο Ζαν Νουβέλ για να στεγαστεί εκεί, το 1994, το Fondation Cartier.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 30 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.

Share.

Comments are closed.