Ένα μεταξωτό μαντήλι Hermes για το ΝΑΤΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Σε μια περίοδο χάους, καταστροφής και απελπισίας, η γέννηση του ΝΑΤΟ ενέπνευσε τις ελπίδες για ειρήνη, αλληλεγγύη και κοινές αξίες. Γνωρίστε τους ανθρώπους που βοήθησαν να μετατραπεί ένα μεταπολεμικό σχέδιο σε μια συνεχή συμμαχία». Με τα λόγια αυτά το ΝΑΤΟ παρουσιάζει τα πρόσωπα αλλά και τα σύμβολα που βοήθησαν στο να ενισχυθεί η Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ένα από τα σύμβολα του ΝΑΤΟ είναι και το μαντήλι που σχεδίασε για λογαριασμό της Συμμαχίας ο γαλλικός οίκος Hermes και το οποίο παρουσιάζεται στον επίσημο ιστότοπο του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα το 1956 το ΝΑΤΟ παρήγγειλε στον γαλλικό οίκο μόδας Hermes τη σχεδίαση ενός μεταξωτού μαντηλιού το οποίο και παρουσίασε στη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που έγινε στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στο Palais de Chaillot Headquarters στο Παρίσι.

Πρόκειται για μία περιορισμένη έκδοση που δεν ξεπέρασε τα 300 μαντήλια και τα οποία είτε δωρίστηκαν, είτε πωλήθηκαν στο προσωπικό του ΝΑΤΟ και στις αντιπροσωπείες της Συμμαχίας.

Το carré de soie, το εισήγαγε ο Γαλλικός οίκος μόδας το 1937 και πρόκειται για ένα από τα εμβληματικά σύμβολα του Hermes.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα διαχρονικά κομμάτια του οίκου και πωλείται ένα κάθε τριάντα λεπτά σε όλο τον κόσμο.

Το φουλάρι του ΝΑΤΟ, σχεδιασμένο από τον Hugo Grygkar, απεικονίζει μια γυάλινη υδρόγειο σφαίρα που στη βάση της φέρει δύο άλογα. Το γυαλί είναι μια αναφορά στο πέρασμα του χρόνου και στην αδιάσπαστη φύση της Συμμαχίας, ενώ τα άλογα συμβολίζουν τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Οι σημαίες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ εμφανίζονται στον ισημερινό δακτύλιο της Γης.

Share.

Comments are closed.