Fish & Chips, παραδοσιακό εγγλέζικο φαγητό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά

Για το ψάρι

2 φιλέτα μπακαλιάρου από 200 γραμμάρια το κάθε ένα χωρίς κόκαλα αλλά με το δέρμα
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμα
250 ml μπύρα
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

5-6 μέτριες πατάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια για τηγάνισμα
χοντρό αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Για τη σως Ταρτάρ

½ κούπα μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ λεμόνι ο χυμός

Για το σερβίρισμα

αλάτι και ελαφρύ ξύδι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε πολύ ψηλή θερμοκρασία και κατά προτίμηση σε φριτέζα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μπύρα με το αλεύρι και δημιουργούμαι ένα παχύρρευστο χυλό, χωρίς κόμπους.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο.

Ξεπλένουμε τις πατάτες επιμελώς σε κρύο νερό και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Πασπαλίζουμε τις πατάτες με χοντρό αλάτι.

Μόλις το λάδι φτάσει σε επιθυμητή θερμοκρασία προσθέτουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αφαιρούμε το χυλό από το ψυγείο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.

Ανακατεύουμε καλά το χυλό μέχρι να ομογενοποιηθεί

Πασπαλίζουμε το ψάρι με αλεύρι μέχρι να το καλύψουμε ολόκληρο.

Ακολούθως το βουτάμε μέσα στο χυλό και μετά στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία χρυσή κρούστα και αφαιρούμε.

Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επαναφέρουμε τις πατάτες στο σκεύος που τηγανίζουμε και ολοκληρώνουμε το τηγάνισμα μέχρι να γίνουν τραγανές.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και ραντίζουμε με το ξύδι.

Για τη σως ταρτάρ

Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη και τα κρεμμυδάκια.

Για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα, βάζουμε τις πατάτες και τα ψάρια μέσα σε χωνιά από εφημερίδες.

Συνοδεύουμε με τη σάλτσα ταρτάρ.

Share.

Comments are closed.