Αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με πατάτες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Υλικά

1-1,5 κιλό μπούτι αρνίσιο
3-4 σκ. σκόρδο
2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κύβοι κότας
250 γρ. λευκό κρασί

Για τις πατάτες

1,2 κιλά πατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
200 γρ. βραστό νερό
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

Για το γλάσο

50 γρ. μουστάρδα απαλή
100 γρ. μέλι
1 κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, κόβουμε το δεντρολίβανο σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε μέσα στις σχισμές που έχουμε κάνει στο αρνί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τους κύβους και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν οι κύβοι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο αρνί και το απλώνουμε με τα χέρια ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε στο ταψί το κρασί, το σκεπάζουμε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.

Για τις πατάτες

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις κρατάμε με την φλούδα τους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ.
  • Ρίχνουμε στις πατάτες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και τις ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι. Τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το νερό, το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βγάζουμε το ταψί με το αρνί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες.
  • Σκεπάζουμε πάλι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα επιπλέον.

Για το γλάσο

  • Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί, ξεσκεπάζουμε και απλώνουμε στο αρνί και τις πατάτες, με ένα πινέλο, τη μουστάρδα, το μέλι, το μπούκοβο και ψήνουμε στο grill για 10-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Share.

Comments are closed.