Οι 9 καλύτερες ατάκες που έχουν ειπωθεί από το στόμα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάθε φορά που πρωταγωνιστεί σε μια ταινία μας αποδεικνύει γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και ο πιο σημαντικός εν ζωή. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος είναι εξαιρετικός σε κάθε ρόλο που ενσαρκώνει, κάτι που οφείλεται κυρίως στην τελειομανία του.

Ο Ντε Νίρο έχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιογραφικά στην βιομηχανία του Χόλιγουντ και έγινε γνωστός για τους βίαιους και διαταραγμένους ρόλους που ενσάρκωσε. Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του ήταν η ενσάρκωση του Τράβις Μπικλ στον “Ταξιτζή”, με έναν ανεπανάληπτο μονόλογο και την περίφημη ατάκα “You talkin’ to me;”.

Η συγκεκριμένη ατάκα θεωρείται μια από τις καλύτερες στην ιστορία του σινεμά, ωστόσο ο ηθοποιός έχει πει πολλές ενδιαφέρουσες ατάκες στις ταινίες που έχει πρωταγωνιστήσει, τις οποίες σας παραθέτουμε παρακάτω.

“You talkin’ to me?” (Σε μένα μιλάς;)

Ο Ντε Νίρο αυτοσχεδίασε στο έπακρο όλο τον παρανοϊκό μονόλογο του, συμπεριλαμβανομένης και της θρυλικής ατάκας που έχει γίνει συνώνυμη με την ταινία και παράλληλα μια από τις πλέον γνωστές του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το μόνο που ήταν γραμμένο στο σενάριο ήταν “Ο Τράβις κοιτά τον καθρέπτη”.

“Three people can keep a secret only when two of them are dead” (Τρεις άνθρωποι μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό όταν οι δύο από αυτούς είναι νεκροί)

Μία επική αταάκα από την πρόσφατη ταινία ο “Ιρλανδός” του Μάρτιν Σκορτσέζε.

“Nun ti scantari (do not worry), I make him an offer he don’t refuse” (Μην ανησυχείς, θα του κάνω μια προσφορά την οποία δεν μπορεί να αρνηθεί)

Μία ατάκα που ακούστηκε από τον νεαρό Βίτο Κορλεόνε στην ταινία Νονός II, η οποία εξυπηρετεί ταυτόχρονα τον ρόλο sequel και prequel μαζί, παρουσιάζοντας δύο παράλληλες ιστορίες.

“Better to be a king for a night than a schmuck for a lifetime” (Καλύτερα να είσαι Βασιλιάς για μια νύχτα παρά μαλάκας μια ζωή)

Η ατάκα ακόυστηκε στην ταινία “Βασιλιάς για μια Νύχτα” στην οποία ο Ρόμπερτ ντε Νίρο υποδύεται τον ρόλο ενός ανερχόμενου κωμικού ταπεινής καταγωγής που έχει εμμονή να γίνει σταρ πρώτου μεγέθους.

“I have nipples, Greg. Could you milk me?” (Έχω και εγώ ρώγες, Γκρεγκ. Θα με αρμέξεις;)

Η ατάκα ακούστηκε στην ταινία “Γαμπρός της Συμφοράς”, κατά την διάρκεια μιας συζήτησης που είχε ο ψυχωτικός πρώην πράκτορα της CIA (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) με τον μελλοντικό γαμπρό του (Μπεν Στίλερ).

“Don’t let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat coming around the corner” (Μην αφήνεις τον εαυτό σου να προσκολληθεί σε κάτι που δεν είσαι διατεθειμένος να παρατήσεις σε 30 δευτερόλεπτα επειδή νιώθεις την ένταση να έρχεται από την γωνία)

Μια ατάκα που ειπώθηκε στη διάσημη σκηνή του εστιατορίου στην ταινία “Ένταση”, στην οποία δεν είχε προηγηθεί πρόβα. Ο Ντε Νίρο είχε πει ότι η έλλειψη εξοικείωσης με τον Αλ Πατσίνο θα έκανε πιο αυθεντική τη σκηνή.

“You fuck my wife?” (Πηδηξες την γυναίκα μου;)

Ατάκα από την σκηνή της ταινία “Οργισμένο Είδωλο, όπου ο Ντε Νίρο, ως πυγμάχος Τζέικ Λα Μότα, υποψιάζεται ότι ο αδελφός του (Τζο Πέσι) έχει κοιμηθεί με τη γυναίκα του. “Υou fuck my wife?” τον ρωτά επίμονα, έτοιμος να τον σπάσει στο ξύλο.

“Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets” (Καποια μέρα θα έρθει μια αληθινή βροχή και θα καθαρίσει από τους δρόμους όλα αυτα τα αποβράσματα)

Ακόμα μια ατάκα από την επική ταινία ο “Ταξιτζής” του Μάρτιν Σκορτσέζε.

“I understand I’m not your type. Too many tattoos. Thing is, there isn’t much to do in prison except desecrate your flesh” (Καταλαβαίνω ότι δεν είμαι ο τύπος σου. Πάρα πολλά τατουάζ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά να κάνεις στη φυλακή εκτός από την βεβήλωση της σάρκας σου)

Είπε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην ταινία το “Ακρωτήρι του φόβου”, στην οποία υποδύεται τον Μαξ Κέιντι, ο οποίος έχει βάλει σκοπό της ζωής του να εκδικηθεί τον συνήγορο του σε μια δίκη με την κατηγορία βιασμού το 1977.


Διαβάστε επίσης: Ο Ντε Νίρο μίλησε για το πως είναι να μεγαλώνεις 6 παιδιά που είναι μιγάδες

Share.

Comments are closed.