Αφιέρωμα στον Τσέστερ Μπένιγκτον των Linkin Park

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χαρακτηριστική ροκ φωνή που σημάδεψε τη γενιά των Millennials. Έζησε μια ζωή με δαίμονες οι οποίοι αποτυπώνονται στους στίχους των τραγουδιών του. Λίγα λόγια για τον frontman των Linkin Park που έβαλε τέλος στη ζωή του στις 20 Ιουλίου 2017, Τσέστερ Μπένιγκτον.

 

 

 

Linkin Park

Γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1976 στην Αριζόνα. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε με το συγκρότημα Grey Daze. To 1996 μπαίνουν στη ζωή του οι Linkin Park και ένα νέο ταξίδι ξεκινά για τον τραγουδιστή. Η πρώτη κυκλοφορία με τους Linkin Park ήταν το εμπορικότατο ‘Hybrid Theory’ (2000) που τους καθιέρωσε ως μπάντα. Ακολούθησαν τα άλμπουμ ‘Meteora’ (2003), ‘Minutes to Midnight’ (2007), ‘A Thousand Suns’ (2010), ‘Living Things’ (2012), ‘The Hauting Party’ (2014) και ‘One More Light’ (2017). Το πρωτοποριακό ύφος της μπάντας του εξασφάλισε συνεργασίες με τους Jay-Z, Jonathan Davis, Young Buck, Busta Rhymes και Aaron Lewis. To 2007 o τραγουδιστής βρέθηκε στην 46η θέση του Hit Paraders με τους 100 καλύτερους χέβι μέταλ τραγουδιστές όλων των εποχών. To συγκρότημα είναι το δεύτερο εμπορικότερο nu metal στον κόσμο με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 74.000.000 δίσκους.

 

‘Δαίμονες’ και κατάθλιψη

Ο Τσέστερ όπως είχε πει σε πολλές συνεντεύξεις δεν ήταν ποτέ πραγματικά ευτυχισμένος λόγω των προσωπικών του δαιμόνων. Σε νεαρή ηλικία κακοποιήθηκε από έναν άνδρα, γεγονός που τον τραυμάτισε και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ και μάλιστα είχε πει πως είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

 

Όλα αυτά τον οδήγησαν στην κατάθλιψη και στη χρόνια μάχη με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ο Τσέστερ ήταν στενός φίλος με τον Chris Cornell, που αυτοκτόνησε τον Μάϊο. Μαζί με τον Brad Nelson τραγούδησε το ‘Hallelujah’ του Leonard Cohen στην κηδεία του αγαπημένου του φίλου.

 

Ο Τσέστερ Μπένιγκτον είχε 6 παιδιά από δυο διαφορετικούς γάμους. Στις 20 Ιουλίου του 2017 βρέθηκε απαγχονισμένος στη Νότια Καλιφόρνια, την ημέρα των γενεθλίων του φίλου του Chris Cornell.

‘When life leave us blind, love keep us kind.’

In the end, it really matters.

 

 

Χρυσηίδα Κ.

Share.

Comments are closed.