10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διάσημη για το πριγκιπικό της αξίωμα, για το φιλανθρωπικό της έργο, την ομορφιά και το μοναδικό της στυλ. Νομίζεις πως ξέρεις τα πάντα για την πριγκίπισσα της Ουαλίας;

 

1. Κατ’ οίκον εκπαίδευση

Ένα κοινό χαρακτηριστικό των εύπορων οικογενειών είναι η κατ’ οίκον εκπαίδευση, το ίδιο ακολούθησε και η οικογένεια της νεαρής Νταϊάνα έως και την ηλικία των 9 ετών.

 

2. Δαχτυλίδι αρραβώνων

Το δαχτυλίδι των αρραβώνων της σήμερα βρίσκεται στα χέρια της Δούκισσας του Κεϊμπριτζ, Κέϊτ. Η πριγκίπισσα το είχε διαλέξει από τον κατάλογο κοσμημάτων Garrard.

 

3. Η αδερφή της διατηρούσε δεσμό με τον Κάρολο

Πριν η πριγκίπισσα Νταϊάνα γνωρίσει τον Κάρολο, η μεγαλύτερη αδερφή της λαίδη Sarah Spencer διατηρούσε ένα σύντομο δεσμό με τον πρίγκιπα.

 

4. Το νυφικό της έγραψε ιστορία

Το νυφικό που επέλεξε για την πριγκιπική γαμήλια τελετή ήταν το πιο μακρύ στη βασιλική ιστορία.

 

5. Φιλανθρωπικό έργο

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πούλησε πολλά από τα φορέματά της συγκεντρώνοντας έτσι 6 εκατομμύρια λίρες ,τα οποία δώρισε σε φιλανθρωπικά οργανισμούς που αγωνίζονταν για το AIDS και τον καρκίνο του μαστού. Η δημοπρασία έλαβε μέρος δυο μήνες πριν το τραγικό τέλος της το έτος 1997.

 

6. Στενή φίλη με την Tilda Swinton

Η πριγκίπισσα και η διάσημη ηθοποιός ήταν συμμαθήτριες και φίλες καθώς φοιτούσαν μαζί στο West Heath Girls’ School.

 

7. Φιλία με διάσημους μουσικούς

Στενοί φίλοι της πρίγκιπισσας ήταν οι George Michael, Bryan Adams και Elton John.

 

8. Αρνήθηκε να πει τη λέξω ‘υπακούω’

Στους γαμήλιους όρκους της η πρίγκιπισσα παρέλειψε τη λέξη ‘υπακούω’ από το ‘Book of Common Prayer’. To παράδειγμα της ακολούθησε και η μετέπειτα νύφη της, Δούκισσα του Κεϊμπριτζ.

 

9. Ήθελε να γίνει μπαλαρίνα

Από μικρή παρακολουθούσε μαθήματα μπαλέτου το οποίο λάτρευε, καθώς όμως μεγάλωνε γίνοταν ιδιαίτερα ψηλή, πράγμα που κατέστησε δύσκολο την επαγγελματική της ενασχόληση με το χορό.

 

10. ‘Κοινές’ δουλειές

Πριν αποδεχθεί την πρόταση γάμου του πρίγκιπα Κάρολου το 1981, η νεαρή Νταϊάνα δούλευε ως οικιακή βοηθός, μπείμπι σίτερ και ως νηπιαγωγός.

 

Χρυσηίδα Κ.

Share.

Comments are closed.