Η Jetsun Pema, η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Η βασίλισσα Jetsun Pema του Μπουτάν ανέβηκε στον θρόνο όταν ήταν 21 ετών. Σήμερα στα 27 της χρόνια είναι η νεότερη εν ζωή βασίλισσα.

Απέκτησε τον τίτλο το 2011, όταν παντρεύτηκε τον βασιλιά Jigme Khesar Namgyel Wangchuck του Μπουτάν, ο οποίος είναι τώρα 37 χρόνων.

Το βασιλικό ζεύγος έχει έναν γιο ενός έτους, τον Jigme Namgyel Wangchuck. Και οι δύο σπούδασαν στην Αγγλία, μοιράζονται την αγάπη για την τέχνη και αποκαλούνται «Γουίλ και Κέιτ των Ιμαλαΐων» .

Η Jetsun Pema σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις, Ψυχολογία και Ιστορίας της Τέχνης στο Regent’s College του Λονδίνου.

Όταν επέστρεψε στο Μπουτάν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, ανακοινώθηκε ο γάμος της με τον Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, γνωστό ως «βασιλιά Δράκο».

Μιλώντας για τη σύζυγό του ο βασιλιάς έχει δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Περίμενα αρκετό καιρό για να παντρευτώ. Αλλά δεν έχει σημασία πότε θα παντρευτείς, εφ’ όσον παντρεύεσαι το σωστό άτομο. Είμαι βέβαιος ότι είμαι παντρεμένος με το σωστό άτομο».

Η βασίλισσα Pema υποστηρίζει τη Βασιλική Κοινωνία για την Προστασία της Φύσης. Επίσης δραστηριοποιείται σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως η Νεφρολογική Εταιρεία του Μπουτάν και ο Ερυθρός Σταυρός.

Στο Instagram her_majesty_queen_of_bhutan δημοσιεύονται συχνά φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας και από τη συμμετοχή της Jetsun Pema σε εκδηλώσεις των οργανώσεων που υποστηρίζει.

Share.

Comments are closed.