Η ουράνια ομορφιά του Healing Stay KOSMOS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την πρώτη ματιά, το Healing Stay KOSMOS μοιάζει να έρχεται κατευθείαν από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας όπου ο άνθρωπος, φεύγοντας από κάποια παγκόσμια καταστροφή στο μακρινό μέλλον, έχει εγκατασταθεί σε έναν νέο, παρθένο, πλανήτη που μοιάζει με τη γη.

Εμπνευσμένο από την Ταοϊστική έννοια των Πέντε Στοιχείων -ξύλο, γη, νερό, φωτιά και μέταλλο- το πολυτελές resort Healing Stay Kosmos είναι ένα παρατηρητήριο του κόσμου, κτισμένο στην άκρη ενός γκρεμού πάνω από τη θάλασσα στο ηφαιστειακό νησί Ulleungdo της Νότιας Κορέα.

Το νησί είναι γνωστό για τα ισχυρά ενεργειακά πεδία “chi” και το Healing Stay Kosmos σχεδιάστηκε ως “δοχείο ενέργειας και αναζωογόνησης”. Το φουτουριστικό design του αρχιτέκτονα Chanjoong Kim αποτελεί αναφορά στις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων και ιδανικός χώρος παρατήρησης των ουράνιων φαινομένων.

H μυστικιστική ατμόσφαιρα και η αναζωογονητική γαλήνη του ουτοπικού νησιού πραγματικά δημιουργεί στον ταξιδιώτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε άλλον πλανήτη…

 

 

 

 

 

 

 

Όλα εδώ αντιπροσωπεύουν το γιν και γιανγκ, καθώς το μόνο που θέλουν είναι να σε φέρουν σε επαφή με το εσωτερικό σου τσι. Κι αν δεν τα καταφέρουν, θα σου χαρίσουν απλώς μαγευτικές διακοπές…

Share.

Comments are closed.