Η ιταλική περιοχή με τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το νότιο Τιρόλο βρίσκεται στην Ιταλία, δίπλα στα αυστριακά σύνορα, και είναι το απόλυτο μέρος για φαγητό στο βουνό. Εδώ είναι ο οδηγός σας για το κρυφό ιταλικό διαμάντι.

Παρόλο που το ιταλικό νότιο Τιρόλο είναι ένα καθαρά Sound of Music έδαφος: κρυστάλλινος μπλε ουρανός, πλούσιο πράσινο και εκπληκτικό αλπικό τοπίο, είναι ένα από τα πιο όμορφα κρυμμένα διαμάντια στην περιοχή. Βρίσκεται δίπλα στα αυστριακά σύνορα, όπου τα γερμανικά είναι η κυρίαρχη γλώσσα, ενώ το αειθαλές τοπίο, παντρεύεται το ιταλικό φαγητό.

Είναι επισης ένα διάσημο καταφύγιο ευεξίας, με πολλά ξενοδοχεία εξακολουθούν να υπερηφανεύονται για τα αναζωογονητικά ιαματικά spa και τα ορεινά ελιξίρια, τα οποία έχουν επισκεφθεί πολλοί γνωστοί πελάτες σε όλη τη διάρκεια των ετών. Ο Franz Kafka λέγεται ότι είχε έρθει στην πόλη του Merano για τον καθαρό αέρα του βουνού και το καθαρό νερό.

Αυτή η πρωτόγονη, παραδοσιακή επαρχία είναι μακριά από τη φασαρία της Ρώμης ή του Μιλάνου. Μόνο βουνά, τελεφερίκ και η γραφική ομορφιά των Δολομιτικών Άλπεων.

Εστιατόριο Sissi

Το νότιο Τυρόλο διαθέτει τώρα 26 αστέρια Michelin σε 19 εστιατόρια, καθιστώντας την ώς την ιδανική περιοχή της Ιταλίας για καλό φαγητό. Στο κέντρο του Merano, το εστιατόριο Sissi, με σεφ τον Andrea Fenoglio, έχει ένα αστέρι Michelin για την πρωτοποριακή γερμανό-ιταλική συγχώνευση. Το σπιτικό, μινιμαλιστικό εστιατόριο σερβίρει υγιεινό φαγητό – τα Omega 3 της μακαρονάδας απο μουρουνέλαιο έχουν τα επίπεδα της διατροφής του Popeye, ενώ το παραδοσιακό καπνιστό σκουμπρί και το ορεκτικό απο μήλα είναι όμορφα τραγανά και φρέσκα. Αυτό είναι ένα κομψό φαγητό που μπορεί να τροφοδοτήσει μια ημέρα πεζοπορίας.

Share.

Comments are closed.