Βρήκαμε 10 λόγους που θα σας κάνουν να προσεύχεστε να καθυστερήσει η πτήση σας!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες η συνήθης εμπειρία αναμονής για μια πτήση περιλαμβάνει στενά καθίσματα, κλάμματα μωρών και αμφιλεγόμενα τρόφιμα. Αλλά για την ελίτ, η αναμονή στο αεροδρόμιο σημαίνει ωραίο φαγητό, υπηρεσίες σπα, νταντάδες για τα άτακτα παιδιά και πολύ σαμπάνια!

Οι σημερινοί χώροι αναμονής πολλών αεροπορικών εταιριών έχουν μετατραπεί σε καταφύγια πολυτέλειας και άνεσης για τους ταξιδιώτες της πρώτης θέσης. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν αποκομίζουν κανένα παρεταίρω τίμημα για να προσφέρουν στους ταξιδιώτες τους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, εξαιρετικό φαγητό και πολλά προνόμια (μερικά από τα οποία αρκετά εκκεντρικά).

Βρήκαμε την “αφρόκρεμα” των χώρων αναμονής 10 αεροπορικών εταιριών, που θα σας κάνουν να θελήσετε να καθυστερήσει η πτήση σας αν ταξιδεύετε στην πρώτη θέση!

Qantas First Class Lounge, Αεροδρόμιο του Σίδνεϊ (SYD)

Το lounge της αεροπορικής εταιρείας Qantas στο Σίδνεϊ είναι έργο του Creative Director, Marc Newson, και της αρχιτεκτονικής εταιρείας Sébastien Segers Architecte DPLG. Το κομψό ντιζάιν, οι ιδιωτικές σουίτες, το σπα, ο κατακόρυφος κήπος των 30 μέτρων και το μενού του εστιατορίου που δημιούργησε ο σεφ Neil Perry, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που πρόκειται να συναντήσει όποιος ταξιδεύει στην πρώτη θέση της αεροπορικής εταιρείας.

British Airways Concorde Room, Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου (LHR)

Η βρετανική ατμόσφαιρα είναι αισθητή στην αίθουσα Concorde της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Ο ταξιδιώτες εισέρχονται στο σαλόνι μέσα από μια ειδική είσοδο και εκεί τους περιμένουν μοναδικές ανέσεις, όπως ιδιωτικά κρεβάτια, μια σουίτα τελευταίας τεχνολογίας και το Elemis Spa. Το εστιατόριο του lounge, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και κρασιά, έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές.

Virgin Atlantic Clubhouse, Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου (LHR)

Το Χίθροου “σκοράρει” ξανά με το Virgin Atlantic Clubhouse. Το lounge της αεροπορικής εταιρείας του δισεκατομμυριούχου Richard Branson, είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα και αναγνωρισμένα στον κόσμο. Το Clubhouse διαθέτει κάτι για όλους: vintage arcade games, τραπέζια μπιλιάρδου, μεγάλες οθόνες τηλεοράσεων, δωρεάν υπηρεσίες σπα, έμπειρους bartenders μέχρι και κομμωτήριο…

Qatar Airways Lounges, Αεροδρόμιο Ντόχα Hamad Intl (DOH)

Το Al-Mourjan Business Class lounge και το First Class Al Safwa lounge της αεροπορικής εταιρείας Qatar Airways στο διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα, αψηφούν όλες τις προσδοκίες και δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης περιλαμβάνουν ακόμη έναν προσομοιωτή της Formula 1.

Swiss First Class Lounge, Αεροδρόμιο Zurich (ZRH)

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να νιώθετε εξίσου άνετα στους χώρους αναμονής τους, όπως και στο σπίτι σας. Το νέο first class lounge της Swiss στη Ζυρίχη έχει ανεβάσει τον πήχη παρέχοντας στους ταξιδιώτες της μίνι σουίτες, χώρους καθιστικού με υπέροχους δερμάτινους καναπέδες, κελάρι κρασιών, δύο δωμάτια ξενοδοχείου και αίθουσα συσκέψεων με θέα τον διάδρομο προσγείωσης. Υπάρχει επίσης ένα lounge για καπνιστές με τη δική του βεράντα και επιλογές από ωραία ουίσκι.

Lufthansa First Class Terminal,Διεθνές Αεροδρόμιο Φραγκφούρτης (FRA)

Οι ταξιδιώτες της πρώτης θέσης που διέρχονται από τη Φρανκφούρτη, λαμβάνουν ιδιαίτερη μεταχείρηση από την Lufthansa: μέσω ενός ολόκληρου premium terminal. Η εμπειρία περιλαμβάνει ιδιωτικά σημεία ελέγχου διαβατηρίων και ασφαλείας, καθώς και μεταφορά με πολυτελή αυτοκίνητα στο αεροπλάνο σας. Η πιο απροσδόκητη λεπτομέρεια είναι η πάπια από καουτσούκ με την ονομασία Lufthansa, την οποία μπορείτε να κρατήσετε ως αναμνηστικό. Το ασυνήθιστο αυτό αναμνηστικό έχει γίνει αντικείμενο συλλογής.

Emirates First Class Lounge, Διεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι (DXB)

Υπάρχουν πολλά lounges πρώτης κατηγορίας της Emirates στο Ντουμπάι, αλλά αυτό είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό. Είναι το μεγαλύτερο lounge πρώτης κατηγορίας στον κόσμο, που προσφέρει καθίσματα για σχεδόν 600 επιβάτες με τις εγκαταστάσεις του να περιλαμβάνουν παιδότοπους, αίθουσες προσευχής, ντους, αίθουσες συνεδριάσεων, κελάρι κρασιού και σαλόνι για κάπνισμα πούρων. Το εστιατόριο είναι το highlight του lounge, προσφέροντας μια επιλογή από διεθνή πιάτα. Οι επιβάτες λαμβάνουν επίσης δωρεάν 15λεπτες θεραπείες σπα.

Singapore Airlines SilverKris Lounge, Αεροδρόμιο Σιγκαπούρη Changi (SIN)

Το αεροδρόμιο Changi στην Σιγκαπούρη είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα lounge του βρίσκεται στην λίστα. Το SilverKris Lounge της Singapore Airlines είναι ευρύχωρο, φιλόξενο και προσφέρει πολλές επιλογές για γεύμα, ξεκούραση ή εργασία.

Cathay Pacific Lounges, Διεθνές Αεροδρόμιο Χονγκ Κονγκ (HKG)

Η αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific είναι η δόξα του Χονγκ Κονγκ International και διαθέτει πέντε επιβλητικά lounges: The Bridge, The Cabin, The Wing, The Pier and The Arrivals. Το πιο πολυτελές είναι το The Pier, μια όαση κατασκευασμένη από γυαλί, πράσινο όνυχα, καρυδιά, χαλκό και δέρμα. Δυστυχώς οι επιβάτες πρέπει να αποφασίσουν ανάμεσα στο καλό φαγητό, το μπαρ, τις σουίτες ημέρας και τo μασάζ ποδιών. Η ζωή είναι σκληρή, το ξέρουμε!

Etihad Premium Lounge, Διεθνές Αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι (AUH)

Το Premium Lounge της Etihad στο Διεθνές Αεροδρόμιο του άμπου Ντάμπι είναι η επιτομή της πολυτέλειας στη Μέση Ανατολή, καθώς έχει τα πάντα, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Διαθέτει μια αίθουσα πούρων, το Six Senses Spa, ένα πολυτελές μπαρ, ακόμη νταντάδες για να προσέχουν τα μικρά παιδιά.


Διαβάστε επίσης: Δείτε τα μέρη που περνούν τα Χριστούγεννα οι ζάμπλουτοι

Share.

Comments are closed.