Οι άγνωστες πτυχές του μεγαλύτερου εγκληματία της ανθρωπότητας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όσον αφορά τη διάπραξη βασανιστηρίων και φρικαλεότητων, λίγοι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας, αποκαλούμενος με την προσωνυμία Φύρερ, ήταν υπεύθυνος για το θάνατο περίπου έξι εκατομμυρίων Εβραίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος (Και έπειτα για ακόμα πιο πολλά θύματα καθ ‘όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου).

Ένα από τα βασικά κίνητρα της πολιτικής του Χίτλερ ήταν η εξόντωση των αλλοεθνών και κυρίως των Εβραίων, καθώς στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία αλλά και στον χώρο που θα κατακτούσε, μόνον η γερμανική φυλή ήταν επιτρεπτό να ζει. Από την αρχή των δημόσιων εμφανίσεών του μέχρι τον θάνατό του, επιτίθεται συνεχώς στους Εβραίους αλλά και σε άλλες αποκαλούμενες «κατώτερες φυλές», στις οποίες συγκαταλέγει και τους Τσιγγάνους (Ρομά), τους Πολωνούς και τους Ρώσους.

Αλλά παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο γνωστούς άνδρες στην ιστορία, έχοντας τον τίτλο του μεγαλύτερου εγκληματία στην ιστορία της ανθρωπότητας, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά πράγματα γι ‘αυτόν που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Ή τουλάχιστον, υπάρχουν μερικά πράγματα που τείνουν να αγνοηθούν. Που, για να πούμε την αλήθεια, είναι κατανοητό.

Εδώ είναι 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Αδόλφο Χίτλερ:

Απορρίφθηκε δύο φορές απο την Σχολή Καλών Τεχνών

Γνωρίζουμε ότι η αποτυχία του Χίτλερ να γίνει ζωγράφος τελικά οδήγησε σε έναν αλλοπρόσαλο άνθρωπο με αντισηματικά αισθήματα, ο οποίος πέρασε στην σφαίρα της τρέλας συμπαρασύροντας τον κόσμο ολόκληρο και 55 εκατομμύρια ανθρώπους στον όλεθρο. Ωστόσο, ίσως να μην γνωρίζετε ότι έκανε αίτηση στην Σχολή Καλών Τεχνών δύο φορές – και απορρίφθηκε τόσο σκληρά τη δεύτερη φορά που του στερήθηκε η ιδιότητα του φοιτητή, πετιέται στον δρόμο, κοιμάται σε άσυλα. Ακόμα και τώρα, οι ειδικοί της τέχνης υποστηρίζουν ότι ο Χίτλερ ήταν καλλιτέχνης κάτω του μετρίου.

Ο Χίτλερ λάτρευε τους σπουδαίους Γερμανούς Καλλιτέχνες

Η αγάπη του Χίτλερ για τους κλασικούς Γερμανούς καλλιτέχνες μπορεί να φανεί στο δικό του έργο, γι ‘αυτό είναι εύκολο να δούμε τις ομοιότητες μεταξύ των σκίτσων του Χίτλερ και των έργων του ζωγράφου Hans Thoma.

Άλλοι αγαπημένοι; ο Albrect Durer, ο Lucas Cranach ο γηραιότερος και ο Johannes Vermeer – οι οποίοι πιθανότατα θα προτιμούσαν να μην είναι.

Πρόβαρε τις ομιλίες του βγάζοντας φωτογραφίες τον εαυτό του… ενώ έκανε ομιλίες

1925: Ο Αδόλφος Χίτλερ μιμείται μία από τις ομιλίες του στο Μόναχο

Ως υπέρτατος μεγαλομανής, ο Χίτλερ είχε τόσο μεγάλη εμμονή με την εικόνα του που είχε τον φωτογράφο Heinrich Hoffman να τον αποθανατίζει ενώ πρόβαρε τις ομιλίες του. Ευτυχώς για εμάς, παρά το γεγονός ότι του είπαν να καταστρέψει τις φωτογραφίες αργότερα, ο Hoffman δεν το έκανε και μάλιστα τις συμπεριέλαβε στα απομνημονεύματά του.

Ξόδευε χρήματα ανεξέλεγκτα

Ο Χίτλερ ήταν γενικά εκτός ελέγχου, αλλά ο βιογράφος Volker Ullrich πρόσφατα αποκάλυψε ότι ο Φύρερ ξόδεψε τεράστια ποσά για πολυτέλεια (αυτοκίνητα, σαμπάνιες, ρούχα κ.λπ.), ενώ προσποιούνταν ότι ήταν «άνθρωπος του λαού». Που δεν ξόδευε χρήματα; Σε φόρο εισοδήματος.

Του ζητήθηκε κάποτε να τριμάρει το μουστάκι του

Το προτιμώμενο στυλ μουστακιού του Χίτλερ ήταν στην πραγματικότητα το Handlebar (διαθέτει άκρες με καμπύλες). Δυστυχώς γι ‘αυτόν, κατά τη διάρκεια που υπηρετούσε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο διατάχθηκε να το μικρύνει ώστε να ταιριάζει κάτω από τις μάσκες αερίου (οι οποίες δεν λειτουργούσαν – τυφλώθηκε προσωρινά λόγω ενός αερίου μουστάρδας που έπληξε το στρατόπεδο του το 1918).

Του άρεσε η Disney

Παρόλο που η Disney αντιπροσωπεύει τις ταινίες για παιδιά, στον δικτάτορα, αντιπροσώπευε την πρόοδο της τεχνολογίας, αφού η “Χιονάτη” είχε εντυπωσιακά κινούμενα σχέδια κατα την κυκλοφορία της το 1937. Φημολογείται ότι αισθάνθηκε επίσης έντονα για το “King Kong” εξαιτίας των ειδικών του εφέ, και παρακολουθούσε τόσο αυτό όσο και τις πολεμικές ταινίες επανειλημμένα.

Εκτός απο ανθρώπους στρατολόγησε και σκυλιά

Ο Αδόλφος Χίτλερ με τον γερμανικό ποιμενικό του

Σύμφωνα με τον Δρ. Jan Bondeson, ο αδίστακτος δικτάτορας θεωρούσε τα σκυλιά εξίσου έξυπνα με τους ανθρώπους και έτσι προσπάθησε να τους μάθει να “μιλάνε”, να διαβάζουν και να συλλαβίζουν.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς ακαδημαϊκών, οι Γερμανοί έκαναν μέχρι και πειράματα στα τετράποδα προσπαθώντας να τα κάνουν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους μέσω της τηλεπάθειας.

Ο Χίτλερ είναι γνωστό ότι λάτρευε τα σκυλιά και ήλπιζε ότι τα ζώα μπορούν να μάθουν να επικοινωνούν με τους Ναζιστές ιδιοκτήτες τους. Είχε στην κατοχή του δύο Γερμανικούς ποιμενικούς την Μπλόντι και την Μπέλλα ενώ σκότωσε την τελευταία προτού να αυτοκτονήσει το 1945.

Ο Χίτλερ ήταν vegeterian και είχε ανθρώπους να δοκιμάζουν το φαγητό του

Ο Χίτλερ ήταν παρανοϊκός άνθρωπος. Τόσο παρανοϊκός, που στην πραγματικότητα απασχολούσε ανθρώπους για να δοκιμάζουν τα τρόφιμα, οι οποίοι, από την μια απολάμβαναν την crème de la crème της γερμανικής κουζίνας (κατά τη διάρκεια μιας περιόδου υποσιτησμού και πείνας). Απο την άλλη; Μετά από μια απόπειρα δολοφονίας, κράτησε τους δοκιμαστές φυλακισμένους, που σύμφωνα με την Margot Woelk, έπρεπε να υποφέρουν μια τρομερή δοκιμασία.

Ποτέ δεν πήγε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

O Xίτλερ ήθελε να φτιάξει ένα μουσείο για τους Εβραίους μετά την εξαφάνισή τους, μάλιστα είχε συλλέξει και χιλιάδες αντικείμενά τους τα οποία είχε φωτογραφίσει και αρχειοθετήσει. Ο ίδιος ποτέ δεν είχε επισκεφτεί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μάλιστα δεν βρέθηκε ούτε ένα κείμενό του με αναφορά στους σκοτωμούς στα στρατόπεδα του θανάτου.

Ο αγαπημένος του ηθοποιός απεβίωσε μόλις το 2011

Στην ηλικία των 108 ετών, ο αγαπημένος ηθοποιός του Χίτλερ – ο Ολλανδός Johannes Heesters – απεβίωσε.

Share.

Comments are closed.