Ο ελεύθερος σκοπευτής της Ουάσιγκτον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΗΠΑ 2002. Ο Τζον Αλεν Μουχάμαντ βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου του 1991 και ο «βοηθός» του Λι Μπόιντ Μάλβο χαρακτηρίστηκαν κατά συρροήν δολοφόνοι από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πριν ακόμα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν ήταν άδικοι. Το φονικό δίδυμο εξαπέλυσε το 2002 μπαράζ επιθέσεων στη Βιρτζίνια σαν να βρισκόταν σε ανταρτοπόλεμο. Από τις σφαίρες τους έπεσαν νεκροί τουλάχιστον δέκα άνθρωποι που δεν είχαν καμιά σχέση μεταξύ τους. Απλώς, είχαν την ατυχία να βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων των δύο φονιάδων. Μουχάμαντ και Μάλβο συνελήφθησαν τελικώς ύστερα από κινητοποίηση των πολιτών.

Κίνητρό τους ήταν το Ισλάμ, καθώς θεωρούσαν πως έπρεπε να κηρύξουν τζιχάντ στις ΗΠΑ. Στη δίκη ο συνήγορος του Μουχάμαντ υποστήριξε πως ο πελάτης του ήθελε στην πραγματικότητα να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του και να πάρει την κηδεμονία των παιδιών τους.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό. Τον καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών. Εντεκα λεπτά μετά τις εννέα το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου του 2009 ο Μουχάμαντ άφηνε την τελευταία του πνοή μετά την ένεση με θανατηφόρο διάλυμα που του είχε γίνει πέντε λεπτά νωρίτερα. Οσο για τον Μάλβο, του επιβλήθηκαν έξι φορές ισόβια χωρίς δικαίωμα απονομής χάριτος.

Share.

Comments are closed.