Για πιο λόγο το μεγαλύτερο ποσοστό των σίριαλ κίλλερ είναι άντρες;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των σίριαλ κίλερ. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, πάνω από το 90% των βίαιων εγκλημάτων διαπράττονται από άντρες.

Αυτός μάλιστα είναι και ένας λόγος που οι εγκληματολογικές μελέτες έχουν αγνοήσει το γυναικείο πληθυσμό. Στο πλαίσιο διαφόρων μελετών για τις κατά συρροή ανθρωποκτονίες, ψυχίατροι και ψυχολόγοι διέγνωσαν ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές οι οποίες δημιουργούνται ως αποτέλεσμα μιας μη ισορροπημένης σχέσης ανάμεσα στις μητέρες και στους γιους, με όλες τις δυνατές παθολογικές παραλλαγές αυτής της σχέσης.
Οι ανθρωπολόγοι υπογραμμίζουν και έναν επιπλέον πρακτικό παράγοντα: για να πραγματοποιηθεί ένα βίαιο έγκλημα απαιτείται συνήθως αρκετή μυϊκή δύναμη, την οποία μέχρι σήμερα διαθέτει μόνο το αντρικό ανατομικό σύστημα.

Οπωσδήποτε, η γυναικεία χειραφέτηση μεταμόρφωσε βαθιά τον τρόπο ζωής των γυναικών της Δύσης και τις εισήγαγε σε δραστηριότητες που μέχρι πρότινος αποτελούσαν αποκλειστικότητα του άλλου φύλου. Γι’ αυτό, κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι προβλέπουν στο μέλλον την ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού των γυναικών που θα διαπράττουν βίαια εγκλήματα.

Οι γυναίκες προφανώς είναι πιο πονηρές και σκληρές και μπορούν να κρυφτούν και να υποκριθούν τις αδιάφορες, γι’αυτό ισως δεν αποκαλύπτονται οι πράξεις τους…

Όπως είπε και ο Μένανδρος “Θάλασσα και πυρ, και γυνή τρίτον κακόν” …η πρώτη σε πνίγει, η δεύτερη σε καίει και η τρίτη τα κάνει όλα!

Share.

Comments are closed.