Τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις αν βρεθείς σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν είσαι σε ένα ταξίδι και ήδη έχεις “πάρει μια γεύση” από την κουλτούρα της πόλης, τα γούστα, ακόμα και την αρχιτεκτονική… κρίμα δεν είναι να μην πάρεις και μια γεύση από την παραδοσιακή της κουζίνα;

Ε, ναι λοιπόν, κρίμα είναι! Γι’ αυτό έχουμε να σου προτείνουμε τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε σε κάποιες από τις πιο πολυαγαπημένες Ευρωπαϊκές χώρες.

Αγγλία

Fish & Chips. Το παραδοσιακό street food της Αγγλίας: μπακαλιάρος τηγανισμένος σε κουρκούτι, χοντροκομμένες πατάτες με αλάτι και ξίδι, τυλιγμένα σε λαδόχαρτο και μετά σε εφημερίδα.

© Getty Images / Ideal Image


Ισπανία

Paella. Είτε έχεις όρεξη για κρέας, είτε για θαλασσινά, η paella είναι η επιλογή που δεν θα σε απογοητεύσει.

© Getty Images / Ideal Image


Γερμανία

Schnitzel. Όχι λουκάνικο, ούτε pretzel, αλλά το  κλασικό κι αγαπημένο Schnitzel. Κι εδώ, έχεις την ευκαιρία, σε κάθε πόλη της Γερμανίας να δοκιμάσεις κι άλλη μία συνταγή του, από την κλασική μέχρι και με αυγό ή αντζούγιες.

© Getty Images / Ideal Image


Ιταλία

Pasta. Κι όμως, δεν εννοούμε την κλασική μακαρονάδα, αλλά την χειροποίητη φρέσκια pasta για την οποία φημίζεται η γειτονική χώρα.

© Getty Images / Ideal Image


Γαλλία

© Getty Images / Ideal Image

Ratatouille. Πρόκειται για ένα πιάτο θρύλο για τη γαλλική κουζίνα, το οποίο έχει τις ρίζες του στην Προβηγκία και αποτελείται από σωταρισμένα λαχανικά που τοποθετούνται στο ταψί και ψήνονται στο φούρνο. Μπορεί να αποτελέσει κυρίως πιάτο, συνοδευτικό ή ορεκτικό και συνδυάζεται υπέροχα με κόκκινο κρασί και φρεσκοψημένο ψωμί.

Bon appetit!!!


Διαβάστε επίσης: Η μεγαλύτερη συλλογή ουίσκι στον κόσμο πουλήθηκε 4,5 εκατ. δολάρια!

Share.

Comments are closed.